Tokyo Tower Tickets, Rondleidingen en Activiteiten

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

De Tokyo Tower, met een hoogte van 333 meter, is een indrukwekkend Japans monument. Je kunt genieten van het 360 graden uitzicht vanaf twee observatiedekken. De toren is gebouwd in 1958 en is op de Eiffeltoren geïnspireerd.

Ik vertel je in mijn eigen woorden wat voor bezienswaardigheid het is en hoe je aan Tokyo Tower Tickets komt.

Tokyo Tower Tickets

Tokyo Tower is een must-go als je in Japan bent, het biedt niet alleen een spectaculair uitzicht over de metropool, maar ook tal van attracties. Je kunt dus een hele middag kwijt zijn om wat te doen in Tokyo Tower. Bijvoorbeeld het Tower Aquarium, een Shinto-heiligdom, restaurants en andere uitgaansgelegenheden bezoeken. 

Koop Tokyo Tower tickets en ervaar het geweldige uitzicht! Je zult in staat zijn om te genieten van alle kleuren en lichten van de stad als je naar beneden kijkt.

Hoeveel kost een ticket voor de Tokyo Tower?

Er zijn twee tickets waaruit je kunt kiezen. Ik raad aan om de volledige Tokyo Tower observatiedek-tickets te kopen om zowel het hoofd- als het bovendek te bezoeken.

Er is ook een glazen vloer waar bezoekers naar beneden kunnen kijken onder de toren, dit is niet voor bangeriken.

Kanttekening: als je de trap wilt nemen en denkt dat je niet hoeft te betalen, moet je helaas nog steeds betalen bij de ingang van het hoofddek (150m).

Tokyo Tower Tickets voor het hoofddek op 150 meter kost 1,200 YEN. Onder de 18 jaar kun je speciale kortingen krijgen waardoor je niet de volle pond hoeft te betalen.

Kun je naar de top van de Tokyo Tower?

Tokyo Tower Observatie Dek - Maindeck -

Om naar het hoogste punt te gaan 250 meter, moet je extra betalen of online reserveren. Maar zoals eerder benoemd kun je ook een combiticket kopen. Dan krijg je korting. Een Top Deck Tour Ticket kost 2,800 YEN.

Met de ticket kun je de wachtrij overslaan en met de glazen lift de toren op. De Tokyo Tower Tickets zijn geldig voor beide observatiedeks. Presenteer de QR-code die je ontvangt na aankoop van een kaartje en je bent klaar om te gaan!

Is Tokyo Tower of de SkyTree beter?

SkytreeSkytree vs Tokyo Tower

Tokyo Tower is geweldig als je de stad van dichterbij wilt bekijken en de geschiedenis van Japan wilt voelen. Tokyo SkyTree daarentegen is beter als je moderne technologie wilt ervaren en daarna wilt gaan winkelen. Welke keuze je ook maakt, je maakt geen verkeerde keuze. Beide uitzichten over de stad zijn adembenemend.

Tokyo Tower is ook in de nacht bijzonder mooi. De hele toren licht op en verandert soms zelfs van kleur, afhankelijk van de gelegenheid!

Tokyo Tower tickets en openingstijden

Tokyo Tower is 365 dagen per jaar open.

 • Hoofddek (150m) 9:00-23:00 (Laatste toegang 22:30)
 • Top Deck Tour (150m & 250m) 9:00-22:45 (Laatste Tour 22:00-22:15)

De 「1 DAGPAS」 is een ticket waarmee je één dag onbeperkt toegang hebt tot het Main Deck (150 m). Lees hier meer

 Hier koop je Top Deck Tour-tickets >

**Top Deck Tour-tickets zijn is inclusief toegang tot het hoofddek.

FootTown is het gebouw van vier verdiepingen onder de Tokyo Tower. Deze kun je bezoeken zonder dat je Tokyo Tower Tickets hebt gekocht. Je kunt hier eten, winkelen en verschillende musea en galerieën bezoeken.

Liften die vertrekken vanaf de eerste verdieping van FootTown kunnen worden gebruikt om het eerste observatiedek te bereiken.

Hoe kom je bij Tokyo Tower?

Wist je dat de Nederlandse Ambassade op steenworp afstand ligt van de Tokyo Tower? De ambassade is te vinden via Google Maps

De toren heeft geen eigen trein- of metrostation. Maar er zijn genoeg treinlijnen die je naar de dichtstbijzijnde stations in de buurt van Tokyo Tower brengen:

 • Metropolitan Subway Oedo Line: stap uit bij station Akanebashi en de Tokyo Tower ligt op 5 minuten lopen. Dit is het dichtstbijzijnde treinstation bij de Tokyo Tower.
Route Tokyo Tower Tickets from Akabanebashi
 • Tokyo Metro Hibiya Line: Stap uit bij Kamiyacho Station via uitgang nr. 1, je zou hier een bord moeten zien die de richting naar Tokyo Tower aangeeft. Het is 7 minuten lopen vanaf het station.
 • Metropolitan Subway Mita Line: Stap uit bij station Onarimon via uitgang nr. A1. Sla rechtsaf en loop tot je de Tokyo Tower ziet, die op 6 minuten afstand ligt.
 • Metropolitan Subway Asakusa Line: Stap uit bij Daimon Station en ga naar uitgang A6. Loop rechtdoor tot je de Zojoji-tempel bereikt. Sla rechtsaf met de Zojoji-tempel aan jouw linkerhand, loop verder naar het kruispunt en neem het smalle pad vlakbij de ingang van de tempel. Je zou er in ongeveer 10 minuten moeten zijn.

6 Feitjes over Tokyo Tower

 1. 164 gloeilampen zorgen ervoor dat de toren 's nachts verlicht is.
 2. De toren dient als antennetoren voor 14 lokale Japanse televisie- en radiostations.
 3. Hoewel Tokyo Tower hoger is dan de Eiffeltoren, weegt de Tokyo Tower met 4000 ton minder dan de helft van zijn Parijse tegenhanger.
 4. Er is 28.000 liter verf nodig om de hele toren te bedekken.
 5. De oranje-witte kleuren zijn toegepast om aan de plaatselijke veiligheidsvoorschriften voor de luchtvaart te voldoen.
 6. De Tokyo Tower is lid van de World Federation of Great Towers.

Waarom staat er een Eiffeltoren in Tokyo?

Mijn eerste gedachte was meteen - wat doet de Eiffeltoren in Tokyo? - Ze lijken opvallend veel op elkaar, maar dat betekent niet dat ze identiek zijn. Met 333 meter is het de op een na hoogste gebouw in Japan.

De structuur is een op de Eiffeltoren geïnspireerde toren die wit en oranje is geverfd om te voldoen aan de luchtveiligheidsvoorschriften. Die toren in Parijs heeft de saaie kleur bruin.

Koop alvast tickets voor Tokyo Tower >

Hoewel hun hoogte maar een klein beetje verschilt (Tokyo Tower is slechts 9 meter hoger), zijn ze qua culturele identiteit enorm verschillend. De Eiffeltoren vertegenwoordigde de viering van de Franse revolutie in 1889, terwijl Tokyo Tower werd gebouwd op het economische succes na de Tweede Wereldoorlog.

Zelfs de materialen zijn gemaakt van de overgebleven metalen van de tanks die door de Amerikanen zijn achtergelaten!

Eifel-TokyoTowerEiffel
Tokyo Tower vs EiffelTokyo Tower in de nacht

De twee torens zijn op hun eigen manier mooi. De geschiedenis waarom ze zijn gebouwd is verschillend. Dus, hoewel ze dezelfde vorm hebben, zijn het zeker geen exacte kopieën van elkaar. Beide hebben hun eigen attracties en uitzicht te bieden.

De Tokyo Tower functioneert vooral als televisie- en radioantenne. Dit is gelijk hun grootst inkomstenbron. Naast de bezoekers die hier komen voor verschillende attracties. Sinds de opening eind 1958 hebben in totaal meer dan 150 miljoen mensen de toren bezocht.Je hebt gelezen over wat te doen in Tokyo. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.Wat kun je nog meer doen in Tokyo?


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >