Vraag jij je af hoe je van vliegveld naar Tokyo komt?

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

Geen zorgen. Ik vertel je alles over hoe je van Vliegveld naar Tokyo komt! Spreken ze wel Engels en in de aankomsthal, welke kant moet je dan op? Is alles duidelijk aangegeven?

Ik vermoed dat je dan voor de eerste keer naar Tokyo gaat. Het komt goed. Er zijn veel opties en ook goedkope transfers om van het vliegveld in Tokyo te komen.

Van Vliegveld naar Tokyo Narita

Tokyo gebruikt namelijk twee luchthavens. Je hebt Narita Airport (NRT) en Haneda Airport (HND).

Misschien heeft iemand je hierover geïnformeerd of heb je eerder gelezen over hoe je vanaf het vliegveld naar Tokyo gaat! Nou, je bent op de juiste plaats...

Heb je een eigen ervaring van Vliegveld naar Tokyo dan kun je jouw tip & ervaring delen

Ik gebruik allebei vliegvelden in Tokyo, dus lees verder om je favoriete weg naar deze immense stad te kiezen... Wil je helpen? Als je een ervaren reiziger naar Tokyo bent, lever een bijdrage aan mijn site met tips van voor anderen.

Om te beginnen: Op beide luchthavens zijn internationale vluchten.

Haneda Airport is dichterbij Tokyo, maar heeft minder internationale verbindingen. De binnenlandse vluchten tussen Tokyo en andere steden in Japan maken gebruik van de luchthaven Haneda.

Het andere vliegveld; Narita International Airport ligt ongeveer 80 kilometer ten noordoosten van Tokyo, wat betekent dat het belangrijk is om je voor te bereiden hoe je van vliegveld naar Tokyo komt.

Weet in ieder geval dat KLM rechtstreeks naar Narita vliegt. Het is de belangrijkste internationale luchthaven van Tokyo.

Wat zijn je opties?

...Van Narita Airport naar Tokyo met de trein

Wil jij specifiek van NRT airport naar Tokyo Station? Ik geef hier 5 opties van Narita Airport naar Tokyo Station

Omdat Narita zo ver van de stad ligt, is het erg duur om een taxi naar Tokyo te nemen. In plaats daarvan raad ik aan om de trein te nemen. Dit is in ieder geval het snelst. Je kunt ook een shuttlebus nemen en is goedkoper. Daarover later meer.

Treinkaart-Narita-Airport. Van Airport naar Tokyo

De beste optie met de trein is de JR N'Ex (Narita Express). Kaartjes kun je beter kopen op de luchthaven zelf. Een treinkaartje kost rond de ¥ 3,100 (enkeltje) en is ongeveer € 25,-. Binnen 53 minuten reis je al van NRT airport naar Tokyo Station. 

Wil je weten hoe je het best van Narita naar Tokyo Station gaat? Lees mijn pagina om NRT naar Tokyo

Goed om te weten is dat de ‘Japan Rail Pass’ ook op dit traject te gebruiken is. Meer informatie om dit treinkaartje te kopen.

Van vliegveld naar Tokyo met de trein

Een andere snelle verbinding – en die ik veel gebruik - is de Keisei Skyliner trein, die naar Ueno Station in Tokyo gaat. Binnen 45 minuten ben je er al. Maar moet je ergens anders in Tokyo zijn, houdt rekening met overstaptijd op Ueno Station.

Bijvoorbeeld de transfer naar het centrale Tokyo Station is nog 4 haltes via de JR Yamanote-lijn (extra 15 min.).

Kaartjes voor de Keisei Skyliner koop je in de aankomsthal op Narita Airport. De treinkaartjes zijn ¥ 2,520 (ongeveer € 20,-).

Alle plekken zijn gereserveerd, dus je moet gaan zitten op je eigen plek. De Japan Rail Pass is niet te gebruiken op het traject. Meer informatie over de Keisei Skyliner

Van vliegveld naar Tokyo met de bus

De bus hoeft niet minder comfortabel te zijn als de trein. Zeker niet als je veel bagage bij je hebt. De koffers worden door het personeel van de bus voor je ingeladen in de touring bus. Twee koffers per persoon.

Vanaf Narita Airport met de bus naar Tokyo, hoe doe je dat? Zonder dat ik het wist had ik direct de duurste optie, maar ook de comfortabelste optie gekozen. De Airport Limousine Bus. Mijn eerste keer in Tokyo alleen.

Ze zei; “Neem de Limousine bus naar Metropolitan Hotel in Ikebukero!” Het is gelukt hoor, want alles is duidelijk aangeven op het vliegveld en bij de airport desk spraken ze gewoon Engels. Dus daar kwam ik wel uit.

Deze busservice rijdt ook direct van NRT naar Tokyo Station. 

Goedkopere opties zijn:

Airport Bus Tokyo-Narita (TYO-NRT). Reguliere kaartjes zijn slechts ¥ 1.000, en haltes zijn onder andere Tokyo Station, Ginza Station en Oedo Onsen Monogatari.

Van Narita airport naar Tokyo met bus

Willer Express is de 3e goedkope bus optie vanaf Narita Airport. Ze pendelen tussen station Osaki en Narita Airport, zodat je op de metro kunt overstappen.

Een enkele reis kost ¥ 1.000 voor volwassenen en opnieuw voor kinderen onder de 12 jaar is het de helft van de prijs. Buskaartjes kun je in de bus kopen. Er rijdt elke 15-20 minuten een bus. Bekijk hun eigen website voor meer bus bestemmingen in Japan. 

Waar vertrekken al die bussen van het vliegveld naar Tokyo?

Nou, heel simpel. Als je namelijk in de internationale aankomsthal bent, dan zie je alle balies. Bij die balies kun de desk vinden waar ze de buskaartjes verkopen. En als je ze eenmaal hebt, loop je gewoon naar buiten. Als je kaartjes online hebt gekocht, dan moet je ze hier nog even omwisselen. 

Je bevindt je in de U-vormige buitenkant van de aankomsthal. Je ziet direct al borden en lijnen op het trottoir om naar de juiste haltes te gaan. Deze zijn genummerd en worden duidelijk aangegeven op de ticket of je bent geholpen door degene achter de servicebalie.

Van Vliegveld naar Tokyo aankomst bus

Toch met de taxi van Narita Airport naar Tokyo?

Dat kan hoor. Niets is uitgesloten en het is zo comfortabel. Maar je bent wel ongeveer ¥ 20,000 kwijt (ca. € 150). Je kunt ervoor kiezen de rekening te delen als je met een groep bent.

Een andere optie van vliegveld naar Tokyo is om een gedeeld taxibusje met vreemde toeristen te nemen. Daar zijn ook opties voor. Daarover later meer.

Best wel veel informatie als je van vliegveld naar Tokyo wilt?

Dat ben ik helemaal met je eens. Toch zal het je mee vallen. Hieronder nog een mooi overzicht om je vooraf wat meer duidelijkheid te geven: 

Tijd

Prijs

Bus

1 uur

Vanaf ¥ 1,000 (ca. €9,-)

Trein

30 minuten

Vanaf ¥ 2,520 (ca. €22,-)

Auto/Taxi

1 - 2 uur (vaak file)

Vanaf ¥ 20,000 (ca. €150,-)

Land je op Haneda Airport in Tokyo?

Dat is mooi. En slim dat je dit gedaan hebt, want van vliegveld naar Tokyo is een stuk makkelijker. Bijvoorbeeld met Finnair land je op Haneda Airport.

Het vliegveld ligt ongeveer 14 kilometer ten zuiden van het centrum van Tokyo, wat betekent dat het handiger is naar de stad dan het vliegveld Narita (goedkoper, gemakkelijker en sneller).

De beste manier van Haneda vliegveld naar Tokyo is de Tokyo Monorail Line (¥ 500, 13 minuten) of een taxi (ongeveer ¥ 6.000, 30 minuten). Lees in mijn artikel met de trein Tokyo naar Haneda Airport alles over de Monorail en de Keisyu treinverbindingen naar Haneda. 

Een taxi is een goede optie, vooral buiten de spits of in het weekend. Zeer comfortabel om direct naar je hotel te gaan. En zeg nou zelf met die automatische openslaande deuren ;) en de service van de taxi chauffeur is dit een heerlijk begin van je trip naar Tokyo!

De Tokyo Monorail verbindt vanaf Haneda Airport naar Tokyo de JR Yamanote-lijn op het Hamamatsucho Station. Of, als je direct op de Shinkansen-lijn wilt komen kunt je de Keikyu-lijn nemen, die Haneda verbindt met Shinagawa Station op de JR Yamanote-lijn.

Houd er rekening mee dat je de ‘Japan Rail Pass’ niet kunt gebruiken op de Tokyo Monorail en de Keikyu Line.

AUTOHUUR IN TOKYO: Autoverhuur in Tokyo kan een uitstekende keuze zijn, zelfs met het hoogwaardige openbaar vervoerssysteem. De Voordelen en het Gemak van het Huren van een Auto in Tokyo omvatten de mogelijkheid tot exploratie en diverse betaalwijzen. Als bezoeker geeft een gehuurde auto je de vrijheid om de stad te verlaten en verborgen pareltjes te ontdekken. Voor meer informatie, zie mijn artikel over het huren van auto's in Tokyo >


Heb jij een goede tip of een goed verhaal over dit onderwerp?

Een ervaring van Vliegveld naar Tokyo? Deel het op deze site!

[ ? ]

Upload 1-4 Foto's of Afbeeldingen (optioneel)[ ? ]

 

Klik hier om meer afbeeldingen te uploaden (optioneel)

Auteursinformatie (optioneel)

Voer hieronder jouw gegevens in om complimenten als auteur te ontvangen.

(voornaam of volledige naam)

Stad en welk land

Dien jouw bijdrage in

  •  richtlijnen voor inzenden.


(U kunt bekijken en bewerken op de volgende pagina)

Van Vliegveld naar Tokyo meer opties:


Je hebt gelezen over hoe je van Vliegveld naar Tokyo gaat. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF

Vraagje?

Heb je net de pagina gelezen en heb je een vraag of feedback? Laat een berichtje achter in het veld hier beneden.


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >