Haneda Airport? Van vliegveld naar Tokyo Station

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

Hoe je ergens moet komen in een vreemd land is altijd een flink uitzoek werkje. Van vliegveld naar Tokyo Station is gelukkig goed geregeld. Meestal vanuit Nederland en België kom je met het vliegtuig aan op Narita Airport.

En van Narita naar Tokyo Station heb je 5 opties. Dat leg ik allemaal uit op mijn andere pagina. Daarom vertel ik je hier specifiek...

...Hoe kom ik van Haneda Airport naar Tokyo Station?

Haneda heeft drie terminalgebouwen. Terminal 3 verwerkt de internationale vluchten van de luchthaven en biedt een aangenaam scala aan eetgelegenheden en winkels. Binnenlandse vluchten maken gebruik van de twee andere terminals. Koop hier je WiFi voor heel Japan die je ophaalt op Haneda Airport

Er rijden gratis pendelbussen tussen alle terminalgebouwen. Passagiers op doorreis kunnen ook gratis gebruikmaken van de monorail of Keikyu-spoorlijn van het vliegveld naar Tokyo Station als ze een speciale transitpas krijgen bij de informatiebalie.

De snelste route van Vliegveld naar Tokyo Station is:

Van Vliegveld naar Tokyo Station

De trein en/of monorail: Reis met de Tokyo Monorail van Haneda Airport naar Hamamatsucho Station (20 minuten). Stap hier over op de JR Yamanote Line naar Tokyo Station (5 minuten).

De Monorail vanaf Haneda Airport vertrekt als laatst om 0:10 uur. Hoewel de monorail geen JR-lijn is, wordt deze volledig gedekt door de Japan Rail Pass, JR Tokyo Wide Pass, JR East Nagano Niigata Area Pass, JR East Tohoku Area Pass en JR East South Hokkaido Pass.

Als je de Keikyu trein naar Tokyo Station neemt vanaf Haneda Airport dan moet je overstappen op Shinagawa Station. Deze rit duurt 15 minuten. Je moet vervolgens overstappen op de JR Yamanote Line richting Tokyo Station. Reken  nog 15 tot 20 minuten extra. Via de Keikyu trein ben je langer onderweg naar Tokyo Station.  

Van vliegveld naar Tokyo Station

Bussen: Net als vanaf Narita Airport zijn er van vliegveld Haneda Airport de Limousine bussen. Van vliegveld naar Tokyo Station vertrekt er iedere 30 tot 60 minuten een bus naar Tokyo Station. En voor de terugreis kun je opnieuw gebruik maken van de Limousine bus door bij Tokyo Station op te stappen. Afhankelijk van de verkeerssituatie duurt een enkele reis meestal tussen de 40 en 55 minuten en kost het ca. 1.000 yen. 

Meerdere busmaatschappijen bieden verbindingen naar verschillende plaatsen in Tokyo en naburige plekken, inclusief directe verbindingen naar grote hotels. Voor het actuele aanbod kun je beter direct boeken bij de balies in de aankomsthal op Haneda Airport. 

Taxi: Een taxirit van vliegveld naar Tokyo Station kost doorgaans tussen de 5.000 (€37) en 11.000 (€80) yen, afhankelijk van het tijdstip van de dag (er is een toeslag 's avonds laat; meestal 20% tussen 22.00 uur en 05.00 uur). Een taxirit naar Tokyo Station duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de drukte. Reserveer hier alvast een taxi shuttle vooraf >

Vervoer 's avonds laat en vroeg in de ochtend vanaf het vliegveld naar Tokyo Station

Haneda Tokyo AirportHaneda Airport laat in de avond

De Tokyo Monorail en Keikyu Railways stoppen kort na middernacht met hun treindienst. De laatste diensten bieden nog een verbinding met de JR Yamanote-lijn op Hamamatsucho Station en Shinagawa Station. Om 01:00 uur in de nacht kun je nog met de Yamanote-lijn naar de meeste plekken in Tokyo komen, waaronder Shinjuku, Shibuya, Ikebukuro en Tokyo Station. Houd er rekening mee dat in veel hotels laat inchecken niet is toegestaan.

De eerste trein- en monorailverbindingen vanaf de luchthaven beginnen rond 5.15 en 5.30 uur in terminal 3, terwijl de vroege ochtendbussen vanuit het centrum van Tokyo en Yokohama rond 4.30 uur arriveren. Kijk hier naar het schema van de Limousine bussen >

Uber Taxi in Tokyo en vanaf het vliegveld

Van vliegveld naar tokyo station met taxi

De Uber app heeft veel landen veroverd, behalve Japan, waar het alleen werkt voor het aanhouden van een taxi in Tokyo. Maar dus niet echt goedkoper.

De reden hiervoor is vrij eenvoudig: Uber gedijt goed in landen waar de taxi-industrie niet goed wordt beheerd, maar de Japanse taxi's zijn verre van dat. Check hier andere Taxi opties vanaf het vliegveld >

Dus is Uber dan überhaupt de moeite waard om in Japan te gebruiken? Jazeker! Hoewel de taxivloot van Uber in Tokyo klein is, wat betekent dat er niet zoveel beschikbaar zijn als je zou hopen, zijn ze groter met meer beenruimte (premium auto's). Bovendien spreekt de chauffeur vaak fatsoenlijk Engels, wat de communicatie een stuk makkelijker maakt.

Zelfs als het om het tarief gaat, heeft Uber in Tokyo twee belangrijke voordelen. Ten eerste is de transactie contactloos en loopt via je Uber-account, dus je hoeft geen contact geld hebt. Ten tweede rekent Uber tussen 22:00 en 5:00 uur geen extra kosten van vliegveld naar Tokyo Station, waardoor ze tijdens deze uren iets goedkoper zijn dan gewone taxi's.

AUTO HUREN TOKYO: Hoewel het openbaar vervoer zeer goed geregeld is, kan het huren van een auto in Tokyo een verstandige beslissing blijken. Voordelen en Gemak van het Huren van een Auto in Tokyo: Verkenning en Betalingsmogelijkheden. Als toerist biedt het beschikken over een huurauto je de mogelijkheid om buiten de stadsgrenzen verborgen schatten te verkennen. Lees mijn artikel over Autoverhuur in Tokyo >

Is Tokyo Station het waard om te bezoeken? En wat is een goed hotel bij Tokyo Station?

Tokyo StationDit is het Tokyo Station

Waar kun je heerlijk slapen in een goed hotel bij Tokyo Station? Binnen 1 km zijn er zo’n 40 hotels vanaf het station. En de prijs begint al bij € 36 per nacht.

De voorkant van het station is behoorlijk historisch en zo ziet het er ook uit. Het stamt uit 1914. De rest is allemaal nieuw.

Het station is centraal in Tokyo en het drukste station in Japan met meer dan 4.000 treinen per dag. Je kunt je onmogelijk vervelen in dit gebouw met winkels, restaurants, hotels en ander vertier.

NaarTokyo.com maakt het reizen van Haneda airport naar Tokyo Station makkelijk. Goede reisinformatie om jou te helpen om van het vliegveld in Tokyo te komen. Lees over de beste vervoersopties om je reis van vliegveld naar Tokyo Station voor te bereiden. Hopelijk zo duidelijk mogelijk geschreven zodat jij de beste optie kunt kiezen.


Gerelateerde pagina's


Heb jij een goede tip of een goed verhaal over dit onderwerp?

Een ervaring van Vliegveld naar Tokyo? Deel het op deze site!

[ ? ]

Upload 1-4 Foto's of Afbeeldingen (optioneel)[ ? ]

 

Klik hier om meer afbeeldingen te uploaden (optioneel)

Auteursinformatie (optioneel)

Voer hieronder jouw gegevens in om complimenten als auteur te ontvangen.

(voornaam of volledige naam)

Stad en welk land

Dien jouw bijdrage in

  •  richtlijnen voor inzenden.


(U kunt bekijken en bewerken op de volgende pagina)

Je hebt gelezen over hoe je van Vliegveld naar Tokyo Station gaat. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >