...Hoe kom ik met de Trein Tokyo naar Haneda Airport?

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

Ik laat zien hoe je met de trein Tokyo naar Haneda Airport komt. Tokyo is een supergrote stad. En al denk je sommige wijken te kennen, er is altijd wel een nieuwe wijk die je ontdekt.

De beste verbindingen vanuit de stad naar Haneda Airport zijn vanaf Tokyo Station of Hamamatsucho. Dat is met de trein of de monorail. In dit artikel lees je hoe je dit doet.

De monorail vanuit Hamamatsucho naar Haneda Airport

Neem nu de monorail trein. In ruim 20 minuten zweef je over de stad naar het vliegveld. Gewoon langs Tokyo Bay. Je moet opstappen bij station Hamamatsucho en je stopt bij de volgende stations:

Monorail to Haneda Airport
  • Tennozu-Isle
  • Oi-Keibajo-Mae
  • Ryutsu Center
  • Showajima
  • Seibijo
  • Tenkubashi
  • Haneda Airport Terminal 3
  • Shin-Seibijo
  • Haneda Airport Terminal 1

Op terminal 3 vertrekken de internationale vluchten. Dus waarschijnlijk moet je daar zijn. Ook handig! Koop je WiFi op het vliegveld. WiFi voor heel Japan. Eenvoudig op te halen bij een Wifi-desk op het vliegveld.

Voor de Tokyo Monorail betaal je vanaf Hamamatsucho tussen de €3,- t/m €5,- voor een enkeltje. Een mooi goedkope trip en een belevenis dat je zweeft tussen wolkenkrabbers. Het is weer wat anders dan de trein Tokyo naar Haneda Airport. 

Trein tokyo naar haneda airportHier ligt treinstation Hamamatsucho

Enig nadeel is dat je eerst bij station Hamamatsucho moet komen. Je kunt dan pas gebruik maken van de Tokyo Monorail. Vanuit Tokyo Station is dit de JR Yamanote Line richting Hamamatsucho (5 minuten)

Hoewel de monorail geen JR-lijn is, wordt deze volledig gedekt door de Japan Rail Pass, JR Tokyo Wide Pass, JR East Nagano Niigata Area Pass, JR East Tohoku Area Pass en JR East South Hokkaido Pass. Handig dus als je zo’n pas hebt!

Of neem gewoon de Trein Tokyo naar Haneda Airport

Keikyu Trein Tokyo naar Haneda AirportKeikyu Trein naar Haneda Airport

Ja, want in Tokyo is de trein toch echt samen met de metro het beste vervoersmiddel in Tokyo.

Van onderstaande stations moet je eerst naar Shinagawa Station om de Keikyu Airport trein naar Haneda Airport te nemen.

Wat kost de trein Tokyo naar Haneda Airport?

Hieronder zie je de tarieven vanaf 3 grote trein-metrostations in Tokyo:

> > > > > > > > > > 

> > > > > > 

Haneda Airport Terminal3

Vertrek

Reistijd

Tarief (Volwassende - Enkeltje - IC Card

Tokyo Station

30 minuten

¥470 inclusief Keikyu trein

Shibuya Station

45 minuten

¥470 inclusief Keikyu trein

Shinjuku Station

50 minuten

¥500 inclusief Keikyu trein

Reistijden naar Haneda Airport met de trein

Stationsnaam

Reisduur

Narita Airport Station

1 uur en 45 minuten

Maihama Station (Tokyo Disney Resort)

50 minuten

Shinjuku Station

50 minuten

Shibuya Station

45 minuten

Ueno Station

40 minuten

Asakusa Station

40 minuten

Tokyo Station

30 minuten

Hamamatsucho Station

20 minuten

Shinagawa Station

15 minuten

Yokohama Station

30 minuten

Gaat er ook een ‘bullet’ – hogesnelheidstrein van Kyoto naar Haneda Airport?

Jammer genoeg zijn er geen directe treinverbindingen met een bullet trein tussen Kyoto en Haneda Airport. Maar het is goed te doen om één overstap te maken in Tokyo.

Vanuit Kyoto neem je de Shinkansen bullet trein naar Tokyo Shinagawa Station. Op dit station kun je overstappen op de Keikyu Airport trein; de Rapid Limited Express Trein Tokyo naar Haneda Airport.

Trein Tokyo naar Haneda Airport

De Tokyo Monorail en Keikyu Railways stoppen na middernacht met hun treindienst. 

De eerste trein- en monorail verbindingen naar Haneda Airport beginnen om 5.00 uur.

Raadpleeg de website van de monorail en de trein Tokyo naar Haneda Airport voor details over dienstregelingen en de actuele tarieven.

Naast de trein is er ook vervoer met de bus.

bus naar haneda Tokyo airport

Is de trein je allemaal te veel? Gelukkig er zijn ook rechtstreekse bussen.

De vroege ochtendbussen vanuit het centrum van Tokyo en Yokohama vertrekken al om 4.00 uur naar Haneda Airport. Kijk het schema van de Limousine bussen > voor de actuele tijden.

Centraal busstation Tokyo

Met de bus kun je het best vertrekken bij het beginpunt; Tokyo City Air Terminal. Of vanuit hotels die meedoen. Dan reis je in 25 - 48 minuten met een luxe bus naar Haneda Airport. Een enkeltje is te krijgen vanaf €5,-. Relatief is dit met het comfort wat je krijgt goedkoop te noemen.

Door de stad zijn er meerdere busmaatschappijen die vervoer naar Haneda Airport verzorgen. Voor het actuele aanbod kun je vaak terecht bij je hotelreceptie.

Een taxi is ook een goede optie.

Zeker als je comfortabel een eigen chauffeur wilt hebben. En al lijkt het vrij goedkoop om een taxi in Tokyo te nemen, dat is het niet.

Je ziet de Japanse taxi’s in de hele stad rijden. Daardoor lijkt het vrij toegankelijk. Maar voor die afstand vanuit Tokyo centrum – ca. 22km – moet je gauw rekenen op een tarief van €65,- - €80,- naar Haneda Airport. In Japanse Yen is dat nu ¥9,750. Reserveer hier alvast een taxi shuttle vooraf >

Dan is de trein Tokyo naar Haneda Airport toch echt de beste optie.

Tokyo Haneda Airport op de kaart

Het vliegveld Haneda Airport ligt echt dichtbij Tokyo. Het is zo jammer dat KLM niet vliegt op Haneda. Nu moet je vanuit Schiphol altijd een tussenstop hebben om via een andere luchtvaartmaatschappij op Haneda te landen.

Vlieg anders met Finair vanuit Amsterdam via Helsinki. Zij landen op Haneda Airport. En die tickets zijn ook goedkoper dan KLM >

NaarTokyo.com maakt het reizen met trein Tokyo naar Haneda Airport makkelijk. Goede reisinformatie om jou te helpen om naar het vliegveld in Tokyo te komen. Lees over de beste vervoersopties om je reis naar vliegveld vanuit Tokyo voor te bereiden. Hopelijk zo duidelijk mogelijk geschreven zodat jij de beste optie kunt kiezen.


Heb jij een goede tip of een goed verhaal over dit onderwerp?

Een ervaring van Vliegveld naar Tokyo? Deel het op deze site!

[ ? ]

Upload 1-4 Foto's of Afbeeldingen (optioneel)[ ? ]

 

Klik hier om meer afbeeldingen te uploaden (optioneel)

Auteursinformatie (optioneel)

Voer hieronder jouw gegevens in om complimenten als auteur te ontvangen.

(voornaam of volledige naam)

Stad en welk land

Dien jouw bijdrage in

  •  richtlijnen voor inzenden.


(U kunt bekijken en bewerken op de volgende pagina)

Meer informatie nodig?


Je hebt gelezen over de trein Tokyo naar Haneda Airport. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >