Heb je nog speciaal Reisadvies Tokyo?

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

REISADVEIS TOKYO JAPAN

Natuurlijk! In mijn Reisadvies Tokyo laat ik je 14 handige adviezen lezen die je moet weten. Maar ook bijvoorbeeld de dingen die je kunt doen als je 3-dagen Tokyo of een weekje de stad bezoekt.

De kleurcode van het reisadvies voor Japan is groen met een klein deel rood. 

  • Voor Japan gelden nu geen corona-inreisvoorwaarden.

Er zijn veiligheidsrisico’s in het rode gebied Fukushima vanwege de kernramp in 2011. Lees voor actueel reisadvies Nederlandwereldwijd.nl van de overheid.  

Voorbereiding Tokyo - Nieuw artikel: Wat je goede voorbereiding Tokyo moet zijn. Jouw Ultieme Reisgids voor een Ongelooflijke Vakantie. 

In dit artikel de 14 reistips voor een bezoek aan Tokyo. Handig!

Hier zijn de 14 speciale reistips voor een bezoek aan- en reisadvies Tokyo:

1. Praktische zaken in Tokyo en Japan. Kun je pinnen en geld opnemen? Ook goed om te weten is dat het Japanse elektriciteitsnet 100 volt gebruikt. Voor de telefoonoplader en de laptop maakt dat niet zoveel uit, maar voor de föhn of het scheerapparaat wel. Lees daarom wat je moet voorbereiden in Tokyo. 

JR-RailpasDit is de JR-Railpas. Handig als je met de snelle trein van Tokyo naar Osaka wilt.

2. Maak gebruik van prepaid-kaarten: Koop een Suica- of Pasmo-kaart. Of een Japan Rail Pass als het nodig is. Bijvoorbeeld doordat je reist met de trein en grote stukken van Japan aflegt.  

Dit zijn prepaid-kaarten die je kunt gebruiken voor het betalen van het openbaar vervoer, drankjes uit automaten en sommige winkels.

Dit maakt het reizen gemakkelijker en sneller, aangezien je niet steeds losse munten nodig hebt.

Deze prepaid-kaarten kunnen gekocht worden via de Nederlandse / Franse website www.japan-rail-pass.com

3. Leer enkele basiszinnen in het Japans: Hoewel veel Japanners in Tokyo een beetje Engels kunnen spreken, kan het handig zijn om enkele basiszinnen in het Japans te leren. Dit kan je helpen bij het communiceren met de lokale bevolking, vooral buiten de toeristische gebieden. Misschien wel het leukste en het beste Reisadvies Tokyo.

4. Drie dagen Tokyo bezoeken: Als je slechts 3 dagen hebt om Tokyo te verkennen, is het belangrijk om je tijd efficiënt te gebruiken en de hoogtepunten van de stad te ervaren. In mijn artikel ‘3-dagen Tokyo’ lees je een mooi reisschema met activiteiten die je kunt doen.

5. Een weekje in Tokyo: Als je een hele week de tijd hebt om Tokyo te verkennen, kun je een diepgaandere en uitgebreidere ervaring van de stad hebben. In mijn artikel "Weekje Tokyo" lees je meer over een reisroute voor een week in Tokyo.

6. Respecteer de lokale cultuur en tradities: Japan heeft een rijke cultuur en tradities. Toon respect voor de lokale gebruiken, zoals het verwijderen van je schoenen in sommige gebouwen, beleefd gedrag in tempels en schrijnen, en het naleven van etiquetteregels bij het eten.

Roykan-DinnerSchoenen uit. Yukata aan. Knieën zitten.

7. Pas je aan de drukte: Tokyo is een bruisende metropool met veel mensen en activiteiten. Wees voorbereid op drukte, vooral tijdens spitsuren en populaire toeristische seizoenen.

Ook al vind ik het niet nodig om reisadvies Tokyo te vermelden – toch gebeurt het steeds meer in Tokyo; houd je persoonlijke bezittingen goed in de gaten en wees alert op zakkenrollers in drukke gebieden. Maar over het algemeen is Tokyo één van de veiligiste steden ter wereld op dit vlak. Dus het zal reuze meevallen.

8. Maak gebruik van het gratis wifi: Tokyo biedt verschillende plekken met gratis wifi, zoals treinstations, warenhuizen en sommige cafés. Maak hiervan gebruik om verbonden te blijven en je weg te vinden in de stad. Nu is dit in Tokyo nog niet overall perfect. Kies er daarom voor om op het vliegveld een pocket wifi-apparaat te kopen of te huren. Zo'n Wifi-apparaat is handig en bijna onmisbaar als je van plan bent om zelfstandig door Japan te reizen.

9. Probeer lokale gerechten: Tokyo biedt een overvloed aan culinaire ervaringen. Probeer lokale gerechten zoals sushi, ramen, tempura en yakitori. Probeer ook de vele eetgelegenheden, zoals yatai (straatstalletjes), waar je heerlijke en betaalbare gerechten kunt vinden.

Tsujiki-Market-1

10. Wees bewust van de seizoenen: Tokyo heeft verschillende seizoenen, elk met zijn eigen charme. Overweeg de tijd van het jaar waarin je reist om te profiteren van speciale evenementen, zoals kersenbloesem in het voorjaar of het kleurrijke herfstblad in de herfst.

11. Auto huren in Tokyo: Het huren van een auto in Tokyo kan wat uitdagingen met zich meebrengen. In Japan rijden ze links. Als toerist een auto huren wordt over het algemeen niet als de meest gebruikelijke manier van reizen beschouwd. Lees mijn artikel hoe ik dit oppak, want het is zeker een aanrader als je Tokyo uit gaat. 

12. Railpas Tokyo Metro: Tokyo Metro is het metronetwerk van Tokyo en een van de belangrijkste vormen van openbaar vervoer in de stad. Er is geen specifieke "Railpass Tokyo Metro", maar er zijn wel verschillende soorten kaarten en passen die je kunt gebruiken om het metronetwerk van Tokyo te gebruiken. Lees mijn artikel over de Railpas.

13. Plan je bezoeken aan populaire attracties: Iedereen stelt zich wat anders voor. Goed om reisadvies Tokyo te volgen, want als je tijd wilt doorbrengen in deze immense stad, maar later gaat afvragen welke activiteiten in Tokyo je wilt doen? Dan is dat best wel een klusje.

Het is ook een veel gehoorde vraag, want gemiddeld blijven de mensen 3 dagen in de stad en gaan dan door ergens anders in Japan naar toe.

Boek je tickets voor populaire activiteiten daarom vooraf. Of bezoek ze vroeg in de ochtend of laat in de middag om de drukte te vermijden. Sommige populaire attracties, zoals de Tokyo Skytree en het teamLab Borderless Digital Art Museum, kunnen erg druk zijn. 

NaarTokyoPictogram-1

14. Bezoek Tokyo voor de eerste keer: Als je Tokyo voor de eerste keer bezoekt, zijn er veel geweldige ervaringen en bezienswaardigheden om van te genieten. Lees mijn tips om je reis in Tokyo voor de eerste keer zo aangenaam mogelijk te maken; Tokyo voor de eerste keer > 

Onthoud dat het altijd handig is om een reisgids (via Bol.com) of betrouwbare bronnen te raadplegen voor specifieke reisinformatie en actuele gebeurtenissen in Tokyo. Geniet van je reis naar deze fascinerende stad!

Op deze pagina's lees je meer Reisadvies Tokyo


Je hebt gelezen over Reisadvies Tokyo Japan. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >