Top 10 Tokyo bezienswaardigheid bezoeken

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

Wil je een Tokyo bezienswaardigheid bezoeken? Hier zijn 10 tips voor het geval je hulp nodig hebt. Gewoon om wat ideeën op te doen over de beste plekken en activiteiten die je kunt doen in Tokyo. 

Verken de historische bezienswaardigheden, romantische plekken en de andere unieke plekken die deze stad speciaal maken. Met mijn aanbevelingen kun je veel zien en doen.

Bijvoorbeeld: Wat is de meest bezochte plaats in Tokyo?

 • Dit is de Sensoji-tempel. De Asakusa Sensoji-tempel is een enorm populaire bestemming voor bezoekers.

Een Tokyo bezienswaardigheid bezoeken en wat mag je niet missen? 

10 plaatsen die je niet mag missen in Tokyo.

 1. Keizerlijk Paleis
 2. Harajuku. Het is een wijk in Tokyo die bekend staat om extreme mode en jeugdcultuur
 3. Tsukiji-vismarkt. Dit is de grootste vismarkt ter wereld
 4. Ueno Park. Populaire plek voor het bekijken van kersenbloesems en hanami-feesten tijdens het lenteseizoen
 5.  Sensoji-tempel: Het is de meest bezochte tempel in Japan, maar hier kun je iets proeven van de tradities door de vele georganiseerde activiteiten. Trouwens, het is ook een omgeving om heerlijk authentiek te eten
 6. 634 meter hoge Tokyo Skytree toren
 7. Meiji-tempel met een interessante wensboom
 8. Tokyo Tower. De wit met oranje Eifel toren in Tokyo
 9. Het drukke kruispunt in Shibuya
 10. Vervoer in Tokyo om de bezienswaardigheden te bezoeken

1.     Keizerlijk Paleis

De belangrijkste attractie van de wijk Marunouchi is het keizerlijk paleis (Kōkyo) met zijn prachtige 17e-eeuwse park omgeven door muren en grachten. Het keizerlijk paleis is nog steeds in gebruik door de keizerlijke familie.

Met deze Tokyo bezienswaardigheid bezoeken ervaar je de plaats waar in het jaar 1457 het eerste fort werd gebouwd. Dit was het begin van de stad Tokyo (of Edo, zoals het toen genoemd werd) die daarna flink toenam in inwoners.

2. Harajuku: wees een fashionista

Harajuku Fashion Tokyo Bezienswaardigheid Bezoeken

Houd je van de Kawaii-cultuur of de Japanse mode? Dan weet je waarschijnlijk waar je heen moet om te krijgen wat je nodig hebt. Ja, het antwoord is Harajuku, het koninkrijk van de Kawaii-cultuur met honderden chique en stijlvolle boetieks, trendy winkelcentra en cafés.

De Takeshita-straat in Harajuku is het centrum van de tienercultuur. Je kunt hier koopjesjagen op trendy en kleurrijke modeartikelen en unieke variëteitsartikelen tegen verrassend betaalbare prijzen. Bovendien zijn er talloze cafés en eetkraampjes (crêpe, suikerspin, enz.) waar je tijdens het winkelen even kunt pauzeren. Harajuku is ook een geweldig gebied om straatkunst te verkennen en coole fotoplekken te vinden.

Vind een activiteit in de wijk Harajuku

3. De vismarkt van Tsukiji

Tsukiji Market, geopend in 1935, is een van de grootste markten ter wereld in verse vis uitgedrukt in geld.

De markt is verdeeld in de binnenmarkt (jonai), een groothandelsgebied waar bedrijven benodigdheden komen kopen, en de buitenmarkt (jogai), waar het grote publiek kan winkelen. In oktober 2018 verhuisde de binnenmarkt van Tsukiji naar Toyosu.

Je kan een tour boeken om de Tsjukiji markt te bezoeken >

4. Ueno Park en de omgeving met activiteiten om te bezoeken

Tokyo Bezienswaardigheid bezoeken

Locatie: Ueno, Taito. Bekijk op Google Maps.

Een interessante Tokyo bezienswaardigheid bezoeken? Ik maakte een wandeling door Ueno Park op weg naar het Tokyo National Museum. Dit ruime park is een populaire plek voor het bekijken van kersenbloesems en hanami-feesten tijdens het lenteseizoen.

Er zijn interessante bezienswaardigheden in de omgeving, waaronder het Toshogu-heiligdom, de vijf verdiepingen tellende pagode, de Shinobazu-vijver, het Ameyoko-winkelgebied en verschillende andere musea.

Koop ook tickets voor Ueno zoo. De Dierentuin die bekend staat om de panda’s.

5. Bezoek de Sensō-ji-tempel

In het hart van de Asakusa-wijk staat de Sensoji-tempel (Kinryū-zan Sensō-ji). Het is een populaire bestemming. Voorbij de iconische Kaminarimon-poort ligt de souvenirwinkelstraat Nakamise Dori. Een lange straatmarkt met verkopers die maskers, houtsnijwerk, kammen van ebbenhout, speelgoed, kimono's, stoffen en kostbare papierwaren verkopen.

De tempel is opgedragen aan Kannon, de boeddhistische godin van mededogen. De tempel werd opgericht in 645 na Christus en heeft zijn oorspronkelijke uiterlijk behouden, ondanks dat hij vele malen is herbouwd. Krijg een rondleiding door Asakusa en de tempels.

Hoogtepunten is ook de Kaminari-mon-poort met zijn 3,3-meter hoge rode papieren lantaarn met het opschrift "Thunder Gate". Ook het wierookvat, waarvan bekend is dat het kwalen verdrijft.

6. Tokyo Bezienswaardigheid bezoeken op grote hoogte: Skytree

Een hele hoge Tokyo bezienswaardigheid bezoeken. Met een hoogte van 634 meter is de Tokyo Skytree het hoogste bouwwerk in Japan en de hoogste vrijstaande zendtoren ter wereld. Er zijn twee observatiedekken (op een hoogte van 350 en 450 meter) met 360 graden uitzicht over Tokio.

Toegangsticket Tokyo Skytree en krijg korting

7. Geniet van de natuur en kunst in het Meiji-heiligdom

tokyo Bezienswaardigheid bezoeken Meiji Tempel

De prachtige Meiji Tempel is opgedragen aan keizer Meiji en zijn vrouw, keizerin Shōken. De bouw van het heiligdom begon in 1915 en werd voltooid in 1926. Hoewel het oorspronkelijke bouwwerk tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest, werd het in 1958 herbouwd en is het nog steeds een van de belangrijkste religieuze plaatsen.

Omgeven door een groenblijvend bos van 175 hectare. En met ca. 120.000 bomen die in heel Japan voorkomen - evenals de interessante 'wensboom'. Je kunt hier door een briefje op te hangen je wens aan de boom kenbaar maken. 

8. Die oranje met witte Tokyo Tower bezoeken

Ga je een Tokyo bezienswaardigheid bezoeken waar veel entertainment is? Dan is Tokyo Tower een goede keuze. De prachtige Tokyo Tower werd geopend in 1958 en blijft een zeer populair uitkijkpunt. Het is makkelijk te bereiken via de bekende wijken als Roppongi en Toranomon.

Toegangsticket kopen voor het Observatorium Tokyo Tower >

9. Shibuya – de wirwar aan zebrapaden en mensen

Tokyo Bezienswaardigheid Bezoeken Shibuya

Het is gratis om deze Tokyo bezienswaardigheid te bezoeken. Het is een kruispunt in de wijk Shibuya's net buiten ‘Shibuya Station’. Maar liefst 3.000 voetgangers die elke keer oversteken.

Hier kun je de stedelijke kant van Tokyo ervaren en veel bezoekers zijn verbaasd over het aantal mensen. Vooral de sfeer in de weekendavond, wanneer het gebied het drukst is, is verbazingwekkend. Blijf hier minstens een kwartier staan en bewonder de mensenmassa.

10. Beste manieren om je te verplaatsen in Tokyo: vervoer voor sightseeing

Toeristenbussen in Tokyo: Je kunt genieten van tal van attracties met toeristenbussen zoals de Hato Bus, SKY BUS en hop-on hop-off bussen. Terwijl je geniet van het uitzicht vanaf het dak van een dubbeldekker bus, kun je ook luisteren naar de uitleg van deskundige gidsen. Tickets voor Hop-on hop-off bussen kopen

Opmerking: Sommige tours bieden ook audio apparatuur aan in andere talen. Vaak is dit Engels, Spaans, Frans of Chinees. 

Treinpassen speciaal voor toeristen: Je kunt als toerist met korting door Tokyo reizen. Schaf een speciaal kaartje aan. Gebruik het uitstekende openbaarvervoersysteem van de stad als een professional!Je hebt gelezen over de top 10 Tokyo Bezienswaardigheid Bezoeken. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.


Nog meer over bezienswaardigheden in Tokyo?


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >