Bustour in Tokyo vinden, wat het kost en waar kun je opstappen?

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

Er is zoveel te zien in Tokyo. Je wilt het meeste uit je reis in Tokyo halen. Maar het is lastig te kiezen met wat je allemaal kunt doen in deze immense stad.

Daarom is het handig als er een Bustour in Tokyo is. Neem op deze pagina een kijkje welke bustour je aanspreekt en boek het online.

Maak je geen zorgen! Want, gelukkig zijn er verschillende bustours in Tokyo met een Engelse gids of audio. En je hebt ook van die hop on hop off bussen die je vaak ook in andere toeristensteden ziet.

Een Bustour in Tokyo vinden is niet zo moeilijk als je denkt! Ik beloof je dat je aan het einde van dit artikel geen probleem hebt om de beste optie te vinden.

Meest efficiënt is de Hop on Hop off bustour in Tokyo

Die dubbeldek bussen vind ik een aanrader om de stad in korte tijd te zien. Je kunt 24-uurs kaartjes kopen. Perfect om op unieke wijze onbeperkt de levendige stad te ontdekken. Je kunt in- en uitstappen bij elk van de haltes op de strategische routes door de stad heen. En audiogidsen zijn aan boord in meerdere talen. Geen Nederlands ;(.

Het leuke is dat je met de hop on hop off bustour in Tokyo de blauwe of rode route kunt kiezen. Elke route heeft verschillende bezienswaardigheden. Ik vond het geluid van de audio wat moeilijk te horen. Maar de bustour in Tokyo stopte heel dichtbij zoals EDO Museum, Tokyo Tower en Sky Tower. En dat is wel lekker als je even wilt uitstappen om de omgeving te verkennen.

Andere interessante hotspots zoals het keizerlijk paleis en Asakusa is wat te ver weg om vanuit de bus te beleven. Maar het is de ticketprijs wel waard. Gewoon, omdat je het onbeperkt kunt gebruiken en dus zowel de rode als blauwe route kunt doen.

De hele route - als je de rit blijft zitten - duurt ca. 1 uur en 30 minuten.

Hop on Hop off bustour in Tokyo

Waar start je de Hop on Hop off Bustour? Dit is een hele belangrijke vraag. Halte 1 is namelijk vlakbij Tokyo Station. Dus hopelijk staat je hotel ergens hier in de buurt. Anders moet je met de metro naar Tokyo station.

Als je met het gezicht voor het Tokyo Station staat, dan is het 100 meter naar rechts vanaf het “Tokyo Station Marunouchi Square.” De halte is momenteel tegenover de Apple store en het Postkantoor (JP Tower); rood bord met witte P.

Andere Bustour in Tokyo

Een bustour in Tokyo bespaart je de moeite om een weg te banen door het complexe transportsysteem van Tokyo. 

Hoe vind je een bustour? Ik ken een Japans tourbedrijf die mooie tours hebben in Tokyo en ook buiten de stad. Dit is HATO Tourbus.

Zelf ben ik met deze bustour naar Mount Fuji gegaan (2 dagen). De bustour brengt je naar niveau 5 (ca. 2.300 meter hoog) van de vulkaan. Vanaf daar kun je lopen naar de top. Dit was een georganiseerde tour met een gids. Erg waardevol. Op de weg terug bracht de bustour ons bij een lokale onsen (hotspring). Je kunt naar de website van het bedrijf gaan en de rondleiding boeken.

Bustour naar mount fujiBustour naar Mount Fuji. Dan bereik je de top!

Andere bustour bedrijven in Tokyo zijn er ook. Sommigen accepteren ook telefonische reserveringen. Andere bedrijven bieden busreizen aan zonder reservering, maar het zou een gok zijn. Ik zou niet aanraden om geen tour te reserveren, omdat je nooit weet of deze vol is of niet.

Kosten van bustours in Tokyo: De prijs van een bustour Tokyo hangt natuurlijk af van de route die je neemt, welke bezienswaardigheden er zijn en hoe lang de bustour duurt.

Maar in het algemeen komen de kosten neer voor een bustour op 3.500 (€27) - 20.000 (€155) yen. De kortste bustour duurt ongeveer 4 uur en dagtours duren ongeveer 8 tot 9 uur.

Wat zijn de andere perfecte tours in Tokyo?

Eén ding moet je onthouden: Het boeken van een bustour kan een gok zijn. Je zult nooit helemaal weten of een tour de prijs waard is. Totdat je er daadwerkelijk aan deelneemt.

Als je besluit een stadstour te boeken, raad ik je aan om een privétour van een hele dag met een gecertificeerde gids te boeken. Een mooie tour door Tokyo tegen redelijke kosten per persoon.

Een andere tour die ik graag aanbeveel is de onvergetelijke Asakusa tour met lunch en andere proeverijen. Een ideale tour voor gezinnen. Deze begeleide tour neemt je mee naar de beste plekjes in district Asakusa. 

Een bustour is een geweldige manier om plekken buiten Tokyo te verkennen.

Reist naar kanawagoe

Als je naar vervoerder Hatobus gaat zie je ook verschillende tours die buiten Tokyo de prachtigste en interessantste plekken laat zien.

Reis van Tokyo een dagtocht naar Kawagoe. Je gaat terug in de tijd naar het oude Japan. Deze bustours bieden allemaal een fantastische manier om eropuit te trekken en veel van Tokyo in korte tijd te zien. Ook de omliggende gebieden van Tokyo bereik je met gemak.

De tours via Getyouruide bieden allemaal iets unieks, dus neem zeker een kijkje om te zien welke bezienswaardigheden of budgetten het beste bij je wensen passen. Geniet van je reis in Tokyo!


Je hebt gelezen over een bustour in Tokyo. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.


Wat je nog meer kunt doen in Tokyo:


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >