Mooiste Bezienswaardigheden Tokyo Ontdekken

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden Tokyo. Hier een lijstje met mijn favoriete en unieke bezienswaardigheden.

En als je denkt dat je het meeste nu gelezen of gezien hebt in Tokyo. Dan heb je ongelijk. Er zijn zoveel verborgen dingen te doen die nog niet 100% ontdekt zijn. Daarom naast de grote bezienswaardigheden ook enkele waar het nog niet zo druk is.

De bezienswaardigheid die er voor mij uit springt is de....

....Nezu Shrine in Tokyo

Mooiste Bezienswaardigheden Tokyo - Nezu Shrine

Je hoeft niet naar Kyoto om fantastische tempels te zien. Nezu Shrine heeft ook de prachtige tunnel gemaakt met talloze torii-poorten, en het is 100% fotowaardig.

De Nezu Shrine is een shinto-heiligdom in de wijk Bunkyo, dat op loopafstand van het Ueno-gebied ligt. Het heiligdom is vooral bekend om zijn Azalea-festival in de lente, maar het is het hele jaar door een geweldige plek om te bezoeken.

Sumo Oefening bekijken

Sumo Bezienswaardigheid Tokyo

Kijken naar Sumo-worstelaars die 's ochtends oefenen. Grote Sumo-toernooien zijn populair in Japan. Maar ze worden in een beperkte tijd van het jaar gehouden.

Als je de thuisbasis van Sumo-worstelaars bezoekt, heb je de kans om op elk moment van het jaar een kijkje te nemen in het echte leven van worstelaars.

Een aantal Sumo-trainingshuizen bevinden zich in het Ryogoku-gebied in Tokyo (Asakusa- en Tokyo Skytree) waar worstelaars wonen en oefenen. Sommige zijn open voor publiek en bezoekers kunnen hun ochtendtraining van heel dichtbij meemaken.

Niet alleen kijkend naar hun dynamische en krachtige acties, maar het is ook een plek om Japanse tradities en disciplines te leren die je in deze moderne tijd niet vaak ziet.

Een van de populairste activiteit van afgelopen jaren is...

...Mario Kart rijden door de straten van Tokyo

Tokyo Mooiste Bezienswaardigheid

Vooral een erg gewilde activiteit voor buitenlandse toeristen. Je rijdt door de meest iconische gebieden van Tokio - Shinjuku, Harajuku en Shibuya – op Mario Karts.

Over de echte straten van Tokyo! Verkleed je als je favoriete personage. Leg het moment vast met foto's gemaakt door de gids.

Gelukkig heb je een gids, anders raak je snel de weg kwijt. En je moet je strikt aan regels houden, maar het is zeer aan te raden als activiteit. Je moet je rijbewijs mee nemen, anders mag je niet deelnemen.

Ben je iets rustiger van aard? Probeer dan...

...Te genieten van de natuur in Ueno Park en Ueno Zoo

Ueno Park is één van de mooiste bezienswaardigheden Tokyo als groene oase in het hart van de drukke stad. Je ziet hier veel mensen tot rust komen. Naast het prachtige terrein heeft het park ook tal van tempels en musea om te verkennen.

Ueno Park Tokyo Mooiste Bezienswaardigheid

Voor kinderen is het park een leuke bezienswaardigheid. Want je kunt in het park verschillende activiteiten ondernemen, zoals de bootjes op de vijver of de kleine tempels en misschien als hoogtepunt Ueno Zoo. De officiële website van Ueno Zoo 

Deze dierentuin opende in 1882 en is de oudste dierentuin van Japan. Het staat bekend om de panda's. Met 300 verschillende diersoorten en een erg fijn aquarium. Vooral als je met kinderen reist. Vooraf kaartje kopen voor Ueno Zoo.

Als een fantastisch uitzicht één van de...

...Mooiste bezienswaardigheden Tokyo is, ga dan naar de Tokyo Skytree

Mooiste Bezienswaardigheid tokyo Skytree

Je kunt de Tokyo Skytree niet missen. Deze 634 meter hoge communicatie- en uitkijktoren rijst als een enorm raketschip op uit Tokyo. Het hoogste bouwwerk van het land (en 's werelds hoogste vrijstaande toren).

De Tokyo Skytree werd in 2012 geopend en is een van de meest bezochte toeristische attracties van de stad geworden. Het heeft een ongelooflijk panoramisch uitzicht vanuit het restaurant en de observatiedekken.

Met een basis die is ontworpen in de vorm van een massief statief, bevat de toren een aantal cilindrische observatieniveaus. De uitkijkpunten zitten op 350-meter en op het 450-meter. De laatste bevat een unieke glazen spiraalvormige loopbrug naar een nog hoger uitkijkpunt met een glazen vloer.

Durf jij daar overheen te lopen? Ik ben best een durfal, maar mijn maag ging toch een beetje raar voelen. Gewoon doen! Toegangskaartjes voor de Skytree met korting kopen.

Terug naar de oorsprong van de cultuur...

...Bezoek de Sensō-ji-tempel

In het Asakusa-district van Tokyo staat de prachtige Sensō-ji-tempel. Het beroemdste heiligdom van de stad. En een lange straatmarkt met verkopers die maskers, houtsnijwerk, speelgoed, kimono's, stoffen en kostbare papierwaren aanbieden.

Bezienswaardigheden TokyoKaminari-mon-poort

Bij deze mooie bezienswaardigheid is de Kaminari-mon-poort met zijn 3,3-meter grote rode papieren lantaarn met het opschrift "Thunder Gate". Zorg ervoor dat je een muntje in de Omikuji-boxen bij de ingang laat vallen, waaruit je een stuk papier kunt halen dat je toekomst zal vertellen.

Verken daarna zeker de rest van het 50 hectare grote tempelgebied met zijn wirwar van steegjes. Tip: Bezoek de tempel in de avond opnieuw voor een compleet andere (en veel minder drukke) ervaring.

Nog zo’n parel is het...

...Keizerlijk Paleis bezoeken

De belangrijkste attractie van de wijk Marunouchi in Tokyo is het keizerlijk paleis (Kōkyo). Prachtige 17e-eeuwse parken omringd door muren en grachten. Het keizerlijk paleis wordt nog door de keizerlijke familie bewoond.

Mooiste bezienswaardigheden TokyoNijubashi-brug om in het paleis te komen

Het staat op de officiële plek waar in 1457 Ota Dokan het eerste fort bouwde. Het middelpunt van waaruit de stad Tokyo (of Edo, zoals het toen was) groot werd.

Net zo beroemd als het paleis is de Nijubashi-brug die naar het paleis leidt, met de fantastische weerspiegeling in het water. Rondleidingen door het keizerlijk paleis zijn beschikbaar. Reserveer een rondleiding door het Keizerlijk Paleis >
Je hebt gelezen over de mooiste bezienswaardigheden Tokyo. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.

Nog meer mooie bezienswaardigheden in Tokyo?


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >