Tokyo Narita International Airport: Waar Elke Reis Begint met een Glimlach
De poort naar het dynamische Tokyo

Tokyo Narita International Airport

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

Bij Tokyo Narita International Airport begint elke ontdekkingstocht met een glimlach. Klaar om Tokyo te verkennen? Begin of eindig je avontuur op Tokyo Narita International Airport, waar elke hoek een verhaal vertelt.

Logo-Narita-Airport

Terwijl Japan bekend staat om zijn diepgewortelde tradities, schijnt de kunst van Omotenashi - de ongeëvenaarde Japanse gastvrijheid - het helderst op Narita, waar moderne diensten en traditionele charme samensmelten tot een onvergetelijke welkomstervaring.

Een rijke tapestry van Geschiedenis en de Locatie

Sinds de opening in 1978 heeft Narita zich ontwikkeld tot een van de drukste luchthavens ter wereld, een levend monument van vooruitgang en een essentiële schakel tussen Japan en het internationale toneel.

Strategische Locatie en waarom Narita gewoon top is. Wat doet het vliegveld met Duurzaamheid?

Op ruim 60 kilometer van het hart van Tokyo, biedt Narita reizigers snelle en efficiënte verbindingen naar de metropool en verder, een perfecte weerspiegeling van Japan's toewijding aan precisie en efficiëntie.

Met de trein die zo snel zijn dat je tijd nauwelijks bij kan houden, ben je in no-time in Tokyo. Lees meer in mijn artikel; Van vliegveld naar Tokyo >

Maar er zijn ook taxi’s en bussen. En als je wilt kun je direct een auto huren of een helikopter vlucht van de luchthaven naar het centrum van Tokyo.

Een wereldklasse welkom

Narita Aiport Location

De luchthaven beschikt over twee grote passagiersterminals, elk uitgerust met een reeks faciliteiten. Van luxe lounges en duty-free winkelen tot een breed scala aan eetgelegenheden, Narita heeft het allemaal.

Narita International Airport is toegewijd aan het leveren van topklasse diensten aan zijn passagiers. Dit omvat meertalige klantenservice, efficiënte incheck- en beveiligingsprocessen, en diverse faciliteiten zoals kinderspeelplaatsen, rustzones, en douchefaciliteiten. Voor zakenreizigers zijn er ook tal van conferentie- en vergaderruimtes beschikbaar.

Een culinaire hemel en winkelen op Tokyo Narita International Airport

Een culinaire hemel:

Voor degenen die verlangen naar een culinaire ervaring, biedt Narita een breed scala aan eetgelegenheden. Of je nu trek hebt in traditionele sushi, hartige ramen, of iets meer exotisch, de verschillende restaurants op de luchthaven zullen zeker aan je wensen voldoen. Daarnaast zijn er talrijke cafés die hoogwaardige koffie serveren, ideaal voor een snelle opkikker voor of na je vlucht.

Winkelen op Narita:

Wat te doen op Narita Airport

De winkelmogelijkheden op Narita International Airport zijn uitgebreid en divers. Je vindt er alles van de nieuwste elektronische gadgets tot authentieke Japanse souvenirs die de rijke cultuur van het land weerspiegelen. Deze winkels bieden een unieke kans om laatste inkopen te doen of unieke cadeaus voor dierbaren te vinden. Een onmisbaar iets in Japan is de Unlimited Pocket Wi-Fi Router Rental. Deze kun je vooral al regelen.  

Kunst en Cultuur op Narita:

Narita International Airport is niet alleen een transportknooppunt, maar ook een centrum voor kunst en cultuur. De luchthaven organiseert regelmatig tentoonstellingen en huisvest indrukwekkende kunstwerken, waardoor reizigers kunnen genieten van artistieke schoonheid terwijl ze wachten op hun vlucht.

Faciliteiten voor Kinderen en Ontspannen

Regel gewoon direct jouw vervoer

Faciliteiten voor Kinderen:

Op Narita International Airport zijn er verschillende faciliteiten voor kinderen, bekend als "Kids Park", die speelruimtes bieden voor kinderen voorafgaand aan het boarden. Deze zijn niet bedoeld als kinderopvangcentra, dus kinderen moeten altijd vergezeld zijn van een volwassene. De locaties zijn als volgt:

  • Terminal 1: Op de 2e verdieping bij de binnenlandse diensten (na de vertrekproceduregebieden). Op de 3e verdieping (na de paspoortcontrole). Op de 5e verdieping (vóór de paspoortcontrole)​​.
  • Terminal 2: Op de 2e verdieping bij de binnenlandse diensten (na de vertrekproceduregebieden). In de verbindingsgang tussen het hoofdgebouw en het satellietgebouw (na de paspoortcontrole). In het hoofdgebouw op de 4e verdieping (vóór de paspoortcontrole)​​.
  • Terminal 3: In het gebied op de 3e verdieping na de paspoortcontrole voor uitgaande reizigers. Op de 2e verdieping na de binnenlandse veiligheidscontrole (satelliet)​​.

Deze speelruimtes bieden een leuke en veilige plek voor kinderen om te spelen en zich te vermaken voor de vlucht. Daarnaast zijn er uitstekende voorzieningen voor babyverzorging beschikbaar, wat het reizen voor gezinnen met kleine kinderen vergemakkelijkt.

Ontspanningszones op Narita:

Voor reizigers die wat rust nodig hebben, biedt Narita verschillende ontspanningszones. Deze rustige plekken zijn ideaal om te ontspannen, een dutje te doen of gewoon even te zitten en mensen te observeren. Deze zones bieden een welkome afwisseling van de drukte van de luchthaven, en zijn perfect om op te laden voor je volgende vlucht.

De ontspanningszones op Narita International Airport bevinden zich in de volgende locaties:

  1. Terminal 1 - Douchegebied vóór vertrekprocedures: Dit gebied heeft 8 privédouchekamers beschikbaar voor zowel aankomende als vertrekkende passagiers. Ze bevinden zich op de 2e verdieping in het centrale deel van de terminal en zijn geopend van 7:00 tot 20:00 uur​​.
  2. Terminal 1 - Dagkamer Gebied Na Paspoortcontrole: Gelegen op de 3e verdieping in het centrale deel van de terminal, na de paspoortcontrole. Deze ruimte is geopend van 7:00 tot 21:00 uur​​.
  3. Terminal 2 - Dagkamer Gebied Na Paspoortcontrole: Dit gebied bevindt zich op de 3e verdieping van de satelliet, na de paspoortcontrole. De openingstijden zijn van 7:00 tot 21:30 uur​​.

Deze zones bieden verschillende faciliteiten voor ontspanning, zoals douchekamers en rustkamers, om het comfort van de reizigers te verbeteren. Op Narita is vooral het vervoer naar Tokyo erg belangrijk. Bekijk hier wat je allemaal kunt verwachten. 

Een Auto Huren op Tokyo's Luchthavens: Slim Reizen: Met zijn uitstekende openbaar vervoer lijkt Tokyo op het eerste gezicht geen stad waar je een auto nodig hebt. Echter, autoverhuur, vooral op luchthavens waar de tarieven concurrerend zijn en het aanbod ruim, ontsluit een wereld van gemak en ontdekking. Dit stelt reizigers in staat om op eigen tempo de verborgen juweeltjes rond Tokyo te verkennen. Voor meer informatie, raadpleeg mijn gids over het huren van een auto in Tokyo.

Wat Narita onderscheidt, is de unieke combinatie van moderne voorzieningen en traditionele Japanse cultuur. Narita is jouw sneak peek in de Japanse cultuur. Geniet van een live Kabuki-show, proef wat authentieke Sushi of doe een snel gebedje in de luchthaventempel. Ja, je leest het goed, er is een tempel!

Reizigers kunnen genieten van culturele voorstellingen, een bezoek brengen aan de luchthaventempel, of traditionele Japanse gerechten proeven in de vele restaurants.

Duurzaamheid en Innovatie:

Activiteiten Narita Airport

Narita International Airport loopt voorop als het gaat om duurzaamheid en innovatie. De nieuwste technologieën voor een vlotte reiservaring, Narita zet zich serieus in voor een groene en efficiënte toekomst.

Met het  plan 'Duurzaam NRT 2050' streeft de Narita International Airport naar nul koolstofuitstoot in 2050.

"Wij dragen bij aan de realisatie van een duurzame samenleving, inclusief decarbonisatie, en streven naar duurzaamste luchthaven ter wereld te worden."

Het ziet er als volgt uit: Voor 2030, moeten er koolstofneutrale gebouwen zijn, het omzetten van 20% van de gekochte elektriciteit naar hernieuwbare energie en het zorgen dat 80% van de luchtvaartverlichting uit LED's bestaat. Dit wordt tot 2050 verder uitgebreid, zodat alle gebouwen uitstoot neutraal zijn, alle gekochte elektriciteit wordt omgezet in hernieuwbare energie en alle bedrijfsvoertuigen koolstofvrij.

Toekomstplannen van het vliegveld:

Met het Duurzaamheidplan is ook uitbreiding aan de orde. Omdat het vliegveld op afstand ligt van Tokyo – kan het ook goed uitbreidden. Narita heeft voortdurend uitbreidingsplannen en verbeteringen. Dit heeft ze ook nodig om de positie als een van de toonaangevende luchthavens ter wereld te versterken. Dit omvat de ontwikkeling van nieuwe terminals, uitbreiding van vluchtroutes, en het verbeteren van de algehele infrastructuur. 

Conclusie:

Tokyo Narita International Airport is meer dan alleen een doorreisplaats; het is een bestemming op zich, een plek waar moderniteit en traditie samenkomen, en waar elke reiziger zich welkom voelt. Of je nu Tokyo bezoekt voor zaken of plezier, Narita biedt een naadloze en memorabele start van het Japanse avontuur.


Je hebt gelezen over Tokyo Narita International Airport. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.

Lees ook deze artikelen over Tokyo Airport:


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >