Gemak en de Voordelen van Autohuren in Tokyo: Ontdekking en Betalingsopties

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

Terwijl het openbaar vervoer uitstekend is, kan een autohuren in Tokyo een slimme keuze zijn. Tokyo, de bruisende metropool van Japan, staat bekend om zijn indrukwekkende mix van moderne technologie en traditionele cultuur. Maar als reiziger heb je de vrijheid om met een auto huren buiten de stad verborgen juweeltjes te ontdekken.

Tokyo Auto Huren

In dit artikel lees je het volgende:

  • de voordelen en nadelen van het huren van een auto in Tokyo,
  • ik geef advies over betalingsopties,
  • ik wijs de bekendste en gemakkelijkst bereikbare autoverhuurbedrijven aan. Maar je mag ze ook zelf vergelijken in via een vergelijkingsplatform van Booking.com om zelf te kiezen. 
  • ik beantwoord de vraag of een Nederlands rijbewijs geldig is.

Is autorijden in Tokyo eigenlijk wel een goed idee?

Traffic-TokyoOver het algemeen valt het best mee en kan het buiten de spitsuren best rustig zijn.

Het huren van een auto in Tokyo kan wat uitdagingen met zich meebrengen. Het wordt over het algemeen niet als de meest gebruikelijke manier van reizen binnen de stad beschouwd. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

Verkeer en drukte: Tokyo staat bekend om zijn drukke straten en complexe verkeersregels. Het kan overweldigend zijn om in Tokyo te rijden. Voor mij was de grootste vrees van het spinnenweb aan wegen. Ik bedoel; soms 6 etages snelwegen boven elkaar slingerend om gebouwen heen.

Gelukkig staan wel de Engelse aanduidingen op de wegbewijzering – maar als specifiek ergens moet zijn dan staat vaak alles in Japanse karakters.

Men heeft op snelweg – vaak aan de randen van de stad – tolwegen. Dat is een extra uitdaging als je gaat autohuren in Tokyo. 

En oh, ja had ik dat al gezegd? In Japan rijden ze LINKS!

Je raakt er heel snel aan gewend. Kijk op de ANWB om je goed voor te bereiden op het Japanse verkeer. 

Toyata-VoxyIn Japan heb je kenmerkende auto's.

Parkeergelegenheid: Parkeerplaatsen in Tokyo zijn beperkt en vaak prijzig. Het kan moeilijk zijn om een geschikte parkeerplaats te vinden. Dit is vooral in drukke gebieden en populaire toeristische plekken.

Uitgebreid openbaar vervoerssysteem (OV): Tokyo heeft een uitstekend OV. Een netwerk van treinen en metro's die de stad en de omliggende gebieden goed bedienen. Het openbaar vervoer is betrouwbaar, efficiënt en een populaire keuze voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Nissan-DayzVaak makkelijk parkeren en door de smalle woonwijk straatjes te gaan.

Hoge kosten: Autohuur en parkeerkosten kunnen behoorlijk prijzig zijn in Tokyo. Vooral als je dit vergelijkt met het gebruik van het openbaar vervoer. Wil je de beste prijs dan kun je altijd prijzen vergelijken: Een goed platform hiervoor is die van Booking.com. Zij zijn al lang niet meer het platform voor hotels maar ook voor autoverhuur en vliegtickets. Hoe meer je combineert hoe meer korting je krijgt. Kijk welke huurauto's beschikbaar zijn >

Als je echter specifieke redenen hebt om een auto te huren, zoals het verkennen van nabijgelegen gebieden buiten Tokyo, kan het handig zijn. Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met de lokale verkeersregels en beschikbaarheid van parkeerplaatsen. En gebruik je eigen navigatiesysteem in het Engels of Nederlands om te helpen bij het rijden in de stad.

Waarom een Auto Huren in Tokyo?

Vrijheid en Flexibiliteit: Hoewel het openbaar vervoer in Tokyo goed georganiseerd en efficiënt is, biedt een huurauto ongeëvenaarde vrijheid. Je kunt op eigen tempo reizen en afgelegen plaatsen bezoeken die anders moeilijk bereikbaar zijn.

Verkenning buiten Tokyo: Japan heeft zoveel te bieden buiten de hoofdstad. Met een huurauto kun je gemakkelijk dagtochten maken naar pittoreske dorpjes, Mount Fuji, natuurlijke warmwaterbronnen (onsen) en historische bezienswaardigheden in de omliggende regio's.

“Ik ben met mijn gezin met de trein naar Matsumoto (Nagano) gegaan. Wij hebben daar een auto gehuurd. Redelijk goedkoper dan dat je een auto gaat huren in Tokyo. Vanuit daar hebben we door de prachtige natuur en bergen gereden. Verschillende hotels en ryokans geslapen en gebruik gemaakt van onsens. Uiteindelijk hebben we de auto afgegeven in Kanazawa en vanuit daar de hogesnelheidstrein terug naar Tokyo.” 

Comfort en Gemak: Reizen met bagage of met een groep kan soms lastig zijn in druk openbaar vervoer. Met een huurauto kun je genieten van comfortabel reizen, vooral als je reist met familie of veel bagage. Een auto huren bij het vliegveld in Tokyo is ook een mogelijkheid. Daar heb je vaak meer keuze welke auto. 

Betalingsopties voor autohuren in Tokyo

Autokeuze-Autohuren-in-TokyoAutohuren in Tokyo is vaak de keuze tussen Nissan en Toyota.

Betalen voor een huurauto in Tokyo kan op verschillende manieren worden gedaan:

Creditcard: De meest gangbare manier om voor autoverhuur te betalen, zowel in Japan als wereldwijd. Zorg ervoor dat de creditcard wordt geaccepteerd door het autoverhuurbedrijf en dat je voldoende krediet hebt voor de borg en eventuele extra kosten.

Contant geld: Sommige autoverhuurbedrijven accepteren contante betalingen, maar dit is minder gebruikelijk en kan afhangen van het specifieke bedrijf.

Online betaling: Veel autoverhuurbedrijven in Tokyo bieden de mogelijkheid om vooraf online te betalen, wat handig kan zijn met jouw reisbudget.

Bekende Autoverhuurbedrijven en Locaties

In Tokyo zijn er tal van autoverhuurbedrijven die een breed scala aan voertuigen aanbieden. Ook vanaf het vliegveld. Dit kun je invullen vanaf waar je de auto wilt ophalen. Vooral gemakkelijk met vergelijkingssites waar je tal van aanbieders tegelijk kunt afwegen. En het is kwalitatief vaak ook de beste auto tegen een goedkopere prijs. Gewoon goed geregeld. Ook een auto huren in Japan en Tokyo? Klik hier.  

Enkele van de bekendste en meest betrouwbare verhuurbedrijven in Tokyo zijn:

Tokyo-Rental-Car-Toyota

Toyota Rent a Car: Met verschillende locaties verspreid over Tokyo en luchthavens, biedt Toyota Rent a Car een breed scala aan voertuigen. Goed voor zowel stadsreizen als uitstapjes.

RentaCar-Nissan

Nissan Rent a Car: Dit is een andere populaire optie met meerdere vestigingen in Tokyo en omgeving. Ze bieden moderne voertuigen en een eenvoudig reserveringsproces.

Tokyo-Rental-Car-Times

Times Car Rental: Dit bedrijf heeft een uitgebreid netwerk van locaties, waaronder luchthavens en grote treinstations. Ze staan bekend om hun vriendelijke service en diverse autokeuzes. Dit is een mooie als je bijvoorbeeld heel Japan wilt doorreizen en de auto ergens anders wilt achterlaten.

Uiteraard heb je ook de grote verhuurbedrijven zoals Budget, Europcar en Hertz.

Rijden met een Nederlands Rijbewijs in Japan

Permit-CarRental

Goed nieuws voor Nederlandse reizigers: een Nederlands rijbewijs is geldig in Japan voor een periode van maximaal één jaar na aankomst. Het is echter aan te raden om ook een internationaal rijbewijs mee te nemen, verkrijgbaar bij de ANWB, aangezien sommige autoverhuurbedrijven erom kunnen vragen.

Conclusie

Over het algemeen raden veel reizigers aan om het openbaar vervoer te gebruiken. Het is de meest handige en efficiënte manier om in Tokyo te verplaatsen, tenzij je specifieke behoeften hebt die een auto noodzakelijk maken.

Autohuren in Tokyo of Airport Narita biedt reizigers de kans om meer te ontdekken dan alleen de bruisende stadsstraten. Met vrijheid, flexibiliteit en comfort kun je de schoonheid van Japan buiten de stadsgrenzen verkennen.

Met verschillende betalingsopties en gerenommeerde autoverhuurbedrijven is het gemakkelijker dan ooit om de weg op te gaan en de wonderen van Japan te verkennen.

Vergeet niet het rijbewijs en internationaal rijbewijs mee te nemen en geniet van een onvergetelijke reiservaring.

Klaar om een huur auto in Tokyo te reserveren?
Je hebt gelezen over Autohuren in Tokyo. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.

Meer Reisadvies artikelen over Tokyo?


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >