Boek je liever een Airbnb Tokyo Japan of een standaard Hotelkamer?

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

Dit is Airbnb Tokyo Japan een goede keuze. Ga de Japanse tradities ervaren, een eigen keuken - zelf je was doen?

Vaak zijn de eigenaren lokale Japanners die zelf veel van de wereld hebben gezien. Hun service is erop gericht om je wegwijs te maken in het gastenverblijf. Ze geven goede tips over de bezienswaardigheden.

Airbnb een goedkope optie? Jazeker. Al helemaal als je met familie of vrienden reist in Japan. Het is in de avond gezelliger en bent niet afzonderlijk in een hotelkamer.

De prijs van de overnachting is vaak het belangrijkste. De vakantie in Japan is al duur. Daarom vertel ik in dit artikel het verschil tussen Airbnb of toch een hotelkamer.

De belangrijkste feiten over Airbnb Tokyo Japan:

Kwaliteit: Airbnb Tokyo Japan heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Dit is iets getemperd toen er in 2018 strengere regels kwamen. De kwaliteit is hierdoor flink vooruitgegaan.

Wifi: De Airbnb's hebben gratis wifi en sommige bieden ook een pocket wifi-apparaat die je gratis kunt gebruiken. Zo'n Wifi-apparaat is handig en bijna onmisbaar als je van plan bent om zelfstandig door Japan te reizen.

Doe je schoenen uit: Het wordt als zeer onbeleefd beschouwd om de schoenen niet uit te doen voordat je een huis binnengaat. Je kunt meestal zien waar de "schoenvrije zone" van een huis of appartement begint, omdat het een stap hoger is dan de ingang.

Veel Airbnb-hosts bieden slippers aan. Je kunt deze pantoffels dragen op plaatsen met een hardhouten vloer, maar je moet ze uitdoen op de tatami. Ook zal er meestal een ander paar slippers zijn voor op het toilet.

Tokyo Airbnb Japan

Hoe moet je bij het Airbnb-adres komen? Nadat je een Airbnb hebt geboekt adviseer ik het adres bij je te hebben en in het Japans.

Het Japanse adressensysteem is complex en vol uitzonderingen. Vooraf is het aan te raden om de weg te vragen aan je host.

Zorg dat je de routebeschrijving en een afbeelding van de buitenkant van de woning hebt (die meestal al beschikbaar is op Airbnb). Zoek het vooraf op in Google Maps en Google Street View.

Het trein- en metrosysteem van Japan is handig om de meeste locaties te bereiken. Het is veel goedkoper dan taxi's. Het is wel handig als je met de taxi naar het vliegveld wilt. Dit kun je reserveren via mijn eigen 'Venetie' domein Naarvenetie.Transferz.com. Vul gewoon Tokyo in en je bent er al. 

Taxichauffeurs zijn, in tegenstelling tot wat je zou verwachten, ook niet bekend zijn met de complexe structuur van de stad. Het is verstandig om het adres, telefoonnummer, evenals de aanwijzingen van de gastheer, beschikbaar te hebben voor de taxichauffeur.

Loop niet het risico om meer te betalen, omdat de chauffeur verdwaalt. Of zelfs moet stoppen om zijn kaart te bestuderen.

Engelssprekende gastheer of vrouw: Een Airbnb Tokyo Japan heeft geen 24/7 conciërge om tips te geven over restaurants of de weg te vragen. Dan ben je aan het verkeerde adres. Dit soort service wordt alleen aangeboden in een hotel.

Toch zijn verschillende Airbnb eigenaren meegaand en zullen ze graag hun favoriete plekken in de stad delen. De taalbarrière is vaak een drempel. Soms kun je beter uit beleefdheid zeggen dat je het begrijpt en later de route zelf uitvinden.

In tegenstelling tot hotels waar vaak meertalig personeel rondloopt, is dit geen zekerheid als je voor een Airbnb-verblijf kiest.

Hier zijn enkele voor- en nadelen van Airbnb en Hotels

Airbnb Tokyo Japan is lekker lokaal

Airbnb-voordelen:

1. Over het algemeen goedkoper: Airbnb Tokyo Japan is over het algemeen  goedkoper. Als je in een groep reist of een gezin is het fijn om een ​​lokaal huis of appartement te huren.

Volgens Airbnb is de gemiddelde prijs in september van een appartement voor vijf personen in Tokyo €112 per nacht. Twee hotelkamers kosten ongeveer €230 per nacht. Airbnb biedt korting als je langer dan een week of een maand verblijft.

2. Lokale ervaring: Een verblijf in een Japanse woning is een geweldige manier om in contact te komen met de bevolking. Locals kunnen authentieke aanbevelingen doen over eten en plekken die niet in reisgidsen te vinden zijn.

De woonervaring in een charmant traditioneel Japans huis met schuifdeuren en tatami. Het biedt meer ongebruikelijke en niet-traditionele hoogtepunten in tegenstelling tot meer standaard hotelkamers.

3. Geweldige voorzieningen: Veel Japanse Airbnb's bieden handige en gratis voorzieningen. Voorbeelden zijn een volledig functionele keuken, wifi, wasmachine, verwarming en airconditioning. Deze helpen om geld te besparen en tijdelijk te leven als een local.

Airbnb Tokyo Japan accepteert eerder huisdieren dan hotels. Met je eigen woonkamer en keuken heb je meer vrijheid om te ontspannen na een lange dag Tokyo verkennen.

Nadelen van Airbnb:

Airbnb Room Tokyo Japan Small

1. Alles is meestal kleiner: Japanners zijn kleiner dan westerlingen. Het verschil in grootte wordt weerspiegeld in de kleine appartementen, badkamers en bedden. Houd er rekening mee dat een huis voor zes personen in Japan waarschijnlijk als klein wordt ervaren voor zes westerlingen.

2. Strikte regels: Voordat het delen van een huis legaal werd in Japan, waren buitenlandse gasten vaak luidruchtig, rommelig en gehoorzaamden ze de woonregels niet. Tegenwoordig handhaven de overheid en Airbnb strikte regels. Zo zorgt men ervoor dat de verhuurders hygiënenormen volgen en de huurders geen lokale gemeenschap verstoren.

Bewoners die in de buurt van een Airbnb-verblijf wonen, kunnen online klachten over gasten indienen. Een Airbnb-vertegenwoordiger zal de klacht vervolgens beoordelen en eventueel de verhuurder bestraffen.

In juni 2018 ging de Japanse regering namelijk illegale airbnb-accommodaties in het hele land (bekend als minpaku) verbieden. Je kan nu alleen verhuren als de woning in de toegestane regio is. En men moet in het bezit zijn van een minpaku-licentie. Daarnaast mag een woning niet meer dan 180-dagen verhuurd zijn.

3. Uitdagingen met de taal: Afhankelijk van de verhuurder is de Airbnb-ervaring negatief of positief. Communiceren kan moeilijk zijn, vooral als men niet dezelfde taal spreekt. Je moet je dus bewust zijn van de communicatiebeperkingen.

4. Airbnb-eigenaren mogen de reservering op het laatste moment annuleren: Hierdoor moet je op zoek naar een nieuwe en waarschijnlijk duurdere plek. Airbnb houdt dit wel goed in de gaten en straft de eigenaren ook voor late respons en annuleringen.

5. In- en uitchecken: Vaak moet je een afspraak maken met de host om in of uit te checken. Dit maakt het lastiger als je 's avonds laat of vroeg in de ochtend wilt in- of uitchecken.

Geen receptie betekent vaak ook geen plek om je bagage achter te laten na het uitchecken. Geen mogelijkheid om van kamer te veranderen als je niet tevreden bent met je kamer of als er iets kapot is.

6. Soms geen persoonlijke touch: Steeds meer Airbnb’s worden beheerd door bedrijven. Dit ontneemt de persoonlijke touch en een deel van de charme van een verblijf in een Airbnb Tokyo Japan.


Hotelvoordelen:

Receptie Hotel Tokyo Japan

1. Standaard en efficiënt: Je kunt de standaard consistente netheid en kwaliteit verwachten bij elke Japanse hotelketen. Japanse hotels zijn ook zeer eenvoudig, betrouwbaar en veilig te boeken.

2. Geweldige ontvangst: Zoals bij de meeste hotelrecepties, is er altijd iemand die op elk moment van de dag hulp kan bieden, zelfs als je geen Japans spreekt. De meeste hotels houden de bagage gratis vast en maken reserveringen voor restaurants en evenementen.

3. Handig vervoer: Hotels in Japan bevinden zich meestal in de buurt van een metro- of busstation, waardoor het snel en gemakkelijk is om door de stad te reizen. Als je niet begrijpt hoe op de bestemming te komen, dan kan de receptie helpen.

 

Nadelen van het hotel:

1. Duurder: Hotels zijn over het algemeen duurder. Vooral bij een verblijf langer dan een week of als je met een groep van meer dan 2 personen reist. Volgens Booking.com ligt de gemiddelde kamerprijs van een driesterrenhotel in Tokyo en het laagseizoen rond de €85 en rond de €195 in het hoogseizoen.

2. Weinig tot geen authentieke ervaring: In een hotel zal de verblijfservaring hetzelfde zijn als bij elk ander hotel. Je weet meestal al wat je kunt verwachten. Reserveer daarom een authentieke activiteit in Tokyo >

3. Gebrek aan voorzieningen: De meeste hotels in Japan hebben geen voorzieningen zoals een keuken of wasmachine en droger. Je zou een wasserette moeten vinden of een hoge prijs moeten betalen voor het hotel om je kleren te laten wassen. 

Andere mogelijkheden zijn:Je hebt gelezen over Airbnb Tokyo Japan. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >