Een goedkoop appartement huren Tokyo

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

Ben je van plan om in Tokyo te gaan wonen? Super spannend! Een goedkoop appartement huren Tokyo voor vakantie kan ook! Maar een appartement is niet zomaar gevonden.

Zoals je weet is wonen in Tokyo best duur. Het is de duurste regio om in Japan te wonen. Maar als je goed zoekt, zijn er verborgen pareltjes van appartementen. Bekijk alle 1.100 appartementen tijdens je vakantie of shortstay in Tokyo 

In dit artikel vertel ik je over de appartementen in Tokyo om in te wonen en vakantie te vieren. Ook vertel ik welke (verborgen) kosten er komen kijken bij het huren van een appartement in Tokyo. Ik hoop dat je een appartement vindt dat bij je past.

Hoeveel kost een goedkoop appartement in Tokyo?

De huur voor appartementen in het centrum van Tokyo en populaire buurten beginnen meestal vanaf 100.000 yen per maand. Dit zijn vaak ongemeubileerde appartementen en heel weinig vierkante meters. Let hier goed op!

3 manieren voor een goedkoop appartement huren Tokyo

1. Goedkoop appartement huren Tokyo tijdens de vakantie. Voor een paar dagen in Tokyo of minder dan drie maanden? Dan is een appartement met je eigen wasmachine, keuken en badkamer wel érg lekker. 

2. Appartement delen in Tokyo. De meest goedkope manier voor een accommodatie is delen. Je huurt een kamer in een appartement en deelt de keuken en badkamer met andere mensen. Dit is een prima oplossing als je ook nieuwe vrienden wilt maken in Tokyo! De prijs ligt tussen de ¥30,000 – ¥95,000 per maand

3. Gemeubileerde appartementen. Bespaar geld en tijd door gemeubileerde appartementen te huren zodat je er direct kunt intrekken. De gemiddelde prijs is ¥150,000 per maand voor een gemeubileerd appartement.

Verhuizen naar een appartement in Tokyo

Goedkoop appartement huren tokyo

Verhuizen is een stressvolle gebeurtenis. Of het de 1e of je 10e keer is, verhuizen gaat nooit makkelijk. Verhuizen in Japan is extra lastig, omdat de procedures en het papierwerk anders is.

Waar vind ik goedkope appartementen in Tokyo? Ik geeft je een aantal sites die goedkope appartementen aanbieden en je helpen met alle service:

De beste prijs- en kwaliteit huurappartementen zijn momenteel te vinden in de volgende wijken in Tokyo.

Adachi City (足立区) is één van de relatief goedkope gebieden in Centraal Tokyo om in te wonen. Er zijn veel rustige-en levendige gebieden. Toegang tot Ueno en Akihabara is dichtbij. Deze wijk heeft daarom veel voordelen.

Itabashi City(板橋区) is een relatief goedkoop gebied tussen de 23 wijken in Tokyo. Er zijn veel groene gebieden, zoals parken, waardoor het geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen. Toegang tot het shopping- en kantoor centrum Ikebukuro is ook eenvoudig.

Wat zijn de extra kosten bij goedkope appartementen in Tokyo?

Appartementen in Tokyo Itabashi-ku met veel KersenbloesemAppartementen in Tokyo Itabashi-ku met veel Kersenbloesem

Wat moet ik betalen als ik een goedkoop appartement huren Tokyo heb gekozen? Dus, wat zijn de betalingen die je moet doen als je het huisvestingscontract ondertekent?

Een brandverzekering is zo’n voorbeeld. Of nieuwe sloten op het appartement regelen komt ook vaak voor. Hieronder leg ik ze uit.

Brandverzekering (¥20.000 tot ¥40.000)Je kan er niet omheen om een brandverzekering af te sluiten bij het ondertekenen van het huisvestingscontract. Het kost ongeveer ¥20.000 tot ¥40.000 iedere twee jaar, wat ongeveer €140 - €280 is. Het dekt alle gevallen als er een brandongeval in het appartement voorkomt. Bekijk  bedrijven in Tokyo die brandverzekeringen aanbieden in het Engels.

Aardbeving verzekering: Een verzekering tegen aardbevingen schade is trouwens ook een aanrader. Japan ligt op een kruispunt van vier verschillende tektonische platen, dus er is een reëel risico dat je de verzekering daadwerkelijk nodig hebt.

Borg (¥45.000 tot ¥50.000): Voor de borg hoef je maar één keer te betalen bij het tekenen van het wooncontract. Soms is erbij een goedkoop appartement geen borg verplicht. De appartementen blijven dan toegankelijk voor de lage inkomens die ook moeten kunnen huren.

Bij de huur van een gemiddeld appartement is de borg veel hoger. Vaak wordt hier één maandhuur als borg aangehouden. En dan zit je toch al gauw op €1.500 - €3.000

Makelaarskosten (commissiepercentage of 1 maandhuur): De bemiddelingskosten zijn geen betaling die je aan de verhuurder doet. Het is een betaling aan de makelaar of instantie om het appartement in Tokyo te vinden.

Op de bemiddelingskosten zou je kunnen besparen. Maar dan moet je netwerk in Tokyo wel heel goed zijn om een goed appartement te vinden. Of misschien helpt je nieuwe werkgever met het vinden van een appartement in Tokyo. Vaak is het zo; hoe hoger de maandhuur, hoe hoger de bemiddelingskosten.

Dus zijn de makelaarskosten te voorkomen?

Kort gezegd; ja. Maar je moet er dan ook gelijk comfortabel om voelen. Ik raad deze handelswijze niet aan. Een makelaar zal namelijk altijd vragen aan de verhuurder of het acceptabel is als er buitenlandse westerse mensen in het appartement gaan wonen. Ook zijn ze handig bij het helpen van de cultuur- en taalbarrière.

2 kamerappartement TokyoEen random twee kamer appartement in Tokyo

Wisselen van de sloten (¥ 10.200 tot ¥ 12.200): Een vergoeding voor het wisselen van sloten is vergelijkbaar met de betaling van de brandverzekering. Deze moet jij als huurder betalen. Hier valt niet op te besparen en is een eis van de verhuurder. Ook als je een goedkoop appartement huren Tokyo doet. 

Het is standaard dat de verhuurder van het appartement de sloten van het appartement vervangt wanneer een nieuwe bewoner komt. Het vervangen van de sloten is een veiligheidsmaatregel. En de verhuurder ziet het als veiligheid en is van vitaal belang.

Een borgsteller (¥ 25.000): Wat is een borgsteller of garantsteller? Voor buitenlanders bestaan er speciale bedrijven in Japan die aanbieden om garant te staan als je een huurcontract aangaat. Een verhuurder kan dit eisen. Dat geeft voor de verhuurder meer zekerheid dat als je de huur niet voldoet de borgsteller aangesproken kan worden om de huur te voldoen. Een borgsteller vinden in Tokyo >

Maar een borgsteller kan ook een Japanse vriend of familielid zijn. Aangezien de garant ook een inwoner van Japan moet zijn.

Het is normaal dat je de borgsteller eenmalig ¥ 25.000 geeft en een jaarlijkse vergoeding voor elk jaar dat je in het appartement woont.

Sleutelgeld (¥ 45.000 tot ¥ 55.000): Sleutelgeld zie je in Japan gelukkig steeds minder. En bij een goedkoop appartement huren Tokyo komt het niet vaak voor. In het duurder segment wel. Dan moet je rekening houden dat je ongeveer één maandhuur als geschenk geeft aan de verhuurder.

Dit is puur vanwege het gunnen van het appartement aan jou. Dat de verhuurder jou heeft geaccepteerd als huurder moet bedankt worden. En wel op een traditionele wijze. Een geschenk dat je vaak ziet op de wijze zoals het alleen in Japan kan – respect en dank.

Het is een traditie die is overgebleven na de Tweede Wereldoorlog. Er was een enorme huizen krapte en men was onwijs dankbaar dat een woning verkrijgbaar was. Als dank gaf de huurder altijd als blijk van waardering een geschenk – vaak in de vorm van geld.

Schoonmaakkosten (¥0 tot ¥50.000 yen): Schoonmaakkosten zijn een betaling die je moet voldoen aan het einde van de huur. Het bedrag zal van de borg afgehaald worden. Dit bedrag is nodig voor de verhuurder om het appartement schoon te maken en indien nodig op te ruimen.


Totale initiële kosten voor een goedkoop appartement Tokyo

+ Verzekering (¥20.000 tot ¥40.000 Yen)

+ Borgs (¥45.000 tot ¥50.000 Yen)

+ Makelaar- of bemiddelingskosten (¥ 45.000 tot ¥ 50.000 yen)

+ Wisselen van de sloten (¥ 10.200 tot ¥ 12.200)

+ Borgsteller (¥ 25.000 yen)

+ Sleutelgeld (¥ 45.000 tot ¥ 55.000 yen)

In totaal kun je dus verwachten een bedrag tussen ¥190.000 tot ¥232.000 kwijt te zijn voor een goedkoop appartement huren Tokyo. Dit is ongeveer €1.700,-.


Meer accommodaties in Tokyo


Je hebt gelezen over een Goedkoop Appartement Huren Tokyo. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >