Vliegtickets naar Tokyo Japan. Ik vertel je graag waar ik mijn vliegtickets boek

Het is nooit te laat om vliegtickets naar Tokyo Japan te kopen. Lees hier welke maand je de beste tickets kunt krijgen en hoeveel een retourtje kost. En waar je ze koopt natuurlijk... 

Zo kun jij alleen of met je familie die fantastische trip maken naar de metropool. Maar eerst even... Altijd heb ik me afgevraagd waarom de vliegreis vanaf Schiphol Amsterdam naar Tokyo Narita Airport 11 uur duurt en de terugreis 12 uur. Iemand? Tot dusver ga ik er vanuit dat het met de wind te maken heeft.

...Dan heb ik het over de directe vluchten met KLM hoor. Het comfort om een directe vlucht te hebben weegt niet vaak op tegen een iets goedkopere overstap. Ik boek vaak via KLM.nl en heb Skyscanner er naast om te kijken of die goede deals laat zien. 

Vliegtickets naar Tokyo Japan KLM-toestel uit het raamJa, hier begint de reis naar Tokyo al
Activiteiten in Tokyo

Eerst even dit... Wil je een dagje de mooiste bezienswaardigheden in Tokyo bekijken met een gids?

Voor een beetje van alles, is de Tokyo: privé rondleiding verborgen juwelen en hoogtepunten een geweldige optie. Dit is een 8 uur durende tour of in te korten als je zelf wilt. Het gaat langs topattracties van de stad, waaronder Asakusa en Ueno.

Tokyo is een grote stad en een rondleiding is een tijdbesparende manier om de hoogtepunten te zien en om meer te weten te komen over wat je ziedt. 

Andere goed beoordeelde rondleidingen >

Welke maand is het goedkoopst om naar Tokyo te vliegen?

Hoogseizoen: Logischerwijs gaan de prijzen van Vliegtickets naar Tokyo Japan om hoog als de zomervakantie start. Let maar eens op! Ik misbruik vaak dat we noodzakelijk familiebezoek in Japan moeten doen met mijn gezin.

De kinderen krijgen dan altijd 1 of 2 dagen eerder vrij. We kunnen dan net met een goedkope vliegticket mee naar Tokyo. 

Ondanks de hitte en vochtigheid in de zomer (juni tot augustus) is dit het hoogseizoen voor toeristen. In juli worden in Tokio veel lokale festivals gevierd, wanneer reserveringen ver van tevoren moeten worden geboekt.

Buiten het seizoen: De nieuwjaarsviering is belangrijk in Japan en is van 1 tot 3 januari, wat een drukke reistijd is. De rest van januari, februari en maart is het rustiger. Dit is wanneer goedkope vluchten naar Tokio gemakkelijker te vinden zijn en bezienswaardigheden lang niet zo druk zijn.

Bovendien is de lucht meestal helder en zonnig en is het weer in Tokyo kil maar droog. Er zijn mogelijkheden om tijdens dit seizoen betaalbare vliegtickets naar Tokio te vinden, met uitzondering van Kerstmis en Nieuwjaar, als je het koude weer aankunt.

De goedkoopste dagen in de week om te vertrekken naar Tokyo zijn de woensdag, donderdag en de zondag. Let wel op dat je ruim 90 dagen voordat je vliegt de tickets hebt gekocht. Soms heb je ook gelijk als je de ticket koopt in de periode 30 tot 60 dagen voor vertrek. 

Goede conclusie is: Vermijd indien mogelijk reizen in de zomer en streef naar de eerste helft van maart, half mei tot juni of september tot half december om de goedkoopste vluchten naar Tokio te boeken.

Pas op dat in Japan in de maanden september/oktober ook tyfonen kent. Dit zijn stormen om in de gaten te houden, dus het is aan te raden om de weersvoorspelling voor je vlucht in de gaten te houden.

Hoeveel kosten vliegtickets naar Tokyo Japan?

Vliegtickets naar Tokyo Japan uitzicht

De gemiddelde prijs voor een retour vlucht naar Tokyo in Japan is ca. €750. En KLM heeft nog steeds de Wereld Deal Weken en daar zit Tokyo vaak bij. 

Ik vertel veel over mijn directe vluchten met KLM. Sorry, geen spam hoop ik. Ze vliegen tot heden nog iedere dag op gunstige tijden. En dat is ook wat waard. Maar er zijn tal van alternatieven. 

Eerder had ik al genoemd Finnair. Deze maatschappij is gewoon fijn, omdat Helsinki toch op de route ligt naar Tokyo. Ze doen niet onder aan KLM en je bent niet veel extra tijd kwijt. De transfer tijd is maar 1:30 uur. Dat is nog wel te overzien. 

Andere prijzen variëren afhankelijk van meerdere factoren, zoals vooraf boeken, luchtvaartmaatschappij en vertrekluchthavens en tijden. Let altijd wel op, op welke luchthaven je arriveert. 

Je hebt Narita Airport en Je hebt Haneda Airport in Tokyo. Rechtstreekse vluchten van de KLM arriveren allemaal op Narita Airport. Je hebt gelezen over vliegtickets Tokyo. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.

Deze pagina's zijn ook interessant

Vraagje?

Heb je net de pagina gelezen en heb je een vraag of feedback? Laat een berichtje achter in het veld hier beneden.