Ik doe 3 dagen Tokyo en mijn hotel is in de buurt van Ginza?

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

Als je slechts 3 dagen Tokyo hebt en je hotel in Ginza is, zijn er veel interessante dingen die je kunt doen en zien in de stad. Ik heb een schema gemaakt met wat je kunt doen in Tokyo. 

Het voorgestelde schema is een goede balans tussen belangrijke bezienswaardigheden en activiteiten in Tokyo, maar voel je vrij om het aan te passen aan je eigen interesses en omstandigheden.

Hier is de reisroute die je kunt volgen (de dag indeling zie je onder het kaartje):

Dag 1:

Verken Ginza: Ginza is een bekend winkelgebied met talloze warenhuizen, boetieks en restaurants. Geniet van een ontspannen wandeling door de chique straten en bezoek de luxueuze winkels.

Ginza in de nachtGinza in de nacht

Bezoek de Tsukiji-vismarkt: Hoewel de beroemde Tsukiji-vismarkt in 2018 werd gesloten, kun je nog steeds de nabijgelegen buitenmarkt verkennen. Hier vind je verse vis, zeevruchten en andere heerlijke etenswaren. Lees mijn artikel over deze vismarkt >

Verken de wijk Asakusa: Neem de metro naar Asakusa en bezoek de Senso-ji-tempel, de oudste boeddhistische tempel van Tokyo. Verken ook de nabijgelegen Nakamise-winkelstraat, waar je souvenirs en traditionele snacks kunt kopen. Tickets Tour Asakusa >

Dag 2:

Bezoek het Meiji-heiligdom: Begin je dag door het prachtige Meiji-heiligdom te bezoeken, gelegen in een weelderig park in de wijk Shibuya. Dit is een van de belangrijkste shintoïstische heiligdommen van Japan en biedt een oase van rust in de drukke stad.

Verken Harajuku en Takeshita Street: Loop vanaf het Meiji-heiligdom naar Harajuku, een levendige wijk bekend om zijn unieke straatmode en cosplay. Verken Takeshita Street, waar je winkels vindt met allerlei trendy kleding, accessoires en snacks.

Ontdek Shibuya: Ga naar Shibuya Crossing, het drukste kruispunt ter wereld, en bewonder het spectaculaire uitzicht. Bezoek daarna Shibuya 109, een beroemd warenhuis dat populair is bij jonge mensen vanwege de nieuwste modetrends.

Dag 3:

Verken Akihabara: Ga naar Akihabara, de elektronicawijk van Tokyo. Deze buurt staat bekend om zijn elektronicawinkels, manga- en anime-winkels, en maid cafés. Als je geïnteresseerd bent in moderne technologie en popcultuur, ga je hier zeker genieten.

Bezoek het Tokyo Imperial Palace: Maak een wandeling door de oostelijke tuinen van het Tokyo Imperial Palace, de residentie van de keizer van Japan. Geniet van de prachtige tuinen en bewonder de architectuur van het paleis. Ontdek en tour naar het Keizerlijk Paleis >

Geniet van het nachtleven: Sluit je bezoek aan Tokyo af door het bruisende nachtleven te ervaren. Er zijn talloze bars, clubs en restaurants in de stad waar je kunt genieten van lekker eten, drinken en entertainment.

Houd er rekening mee dat deze 3 dagen Tokyo slechts een voorbeeldroute is en dat er veel andere geweldige attracties en bezienswaardigheden zijn om te ontdekken.

Zorg ervoor dat je ook genoeg tijd vrijhoudt om te genieten van de lokale keuken en de unieke cultuur van de stad te ervaren. Verblijf je langer in de stad? Lees mijn artikel ‘Weekje in Tokyo?’

Zijn er nog andere 3 dagen Tokyo schema’s om te volgen?

Het schema is afhankelijk van persoonlijke interesses en voorkeuren, evenals de openingstijden van de bezienswaardigheden die ik noem. Het voorgestelde schema is een algemene route die een goede mix biedt van winkelen, bezienswaardigheden en de lokale cultuur ervaren.

Het is zo opgesteld dat je de belangrijkste hoogtepunten van Tokyo kunt verkennen binnen de beperkte tijd die je hebt.

Als je echter andere specifieke interesses hebt, zoals kunst, geschiedenis, technologie of natuur, kun je de route aanpassen met de bezienswaardigheden.

Bijvoorbeeld, als je geïnteresseerd bent in kunstmusea, zou je een bezoek aan het Tokyo National Museum of het Mori Art Museum kunnen overwegen. Als technologie je interesseert, kun je meer tijd doorbrengen in Akihabara om de elektronicawinkels en gamecentra te verkennen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de afstanden tussen de verschillende locaties en de reistijd in Tokyo. Het is raadzaam om een ​​efficiënte route te plannen om tijd te besparen. Je kunt bijvoorbeeld de bezienswaardigheden groeperen op basis van hun locatie om onnodig heen en weer reizen te voorkomen.

Welk vervoer in Tokyo kan ik het beste gebruiken?

Om het voorgestelde schema te volgen en efficiënt door Tokyo te reizen, zijn dit de vervoersmogelijkheden die je kunt overwegen:

Metro:

Het metronetwerk van Tokyo is uitgebreid en efficiënt. Het is een handige manier om snel door de stad te reizen. Je kunt een Suica-kaart of een Pasmo-kaart kopen waarmee je gemakkelijk toegang hebt tot de metro en treinen. Met de metro kun je naar verschillende wijken in Tokyo reizen, zoals Asakusa, Harajuku, Shibuya, Akihabara en andere plaatsen die in het schema ‘3 dagen Tokyo’ zijn genoemd.

Trein:

Tokyo heeft ook een uitgebreid treinnetwerk, met inbegrip van de JR-lijnen en particuliere spoorwegmaatschappijen. De JR Yamanote-lijn is bijzonder handig omdat deze een lus vormt rond het centrale deel van Tokyo en langs belangrijke stations zoals Shibuya en Harajuku. De trein is ook handig als je naar locaties gaat die wat verder zijn, zoals het Meiji-heiligdom of Tokyo Skytree.

Taxi:

Als je de voorkeur geeft aan comfort en flexibiliteit, kun je een taxi nemen. Dit gaat erg gemakkelijk in Tokyo. Steek de hand omhoog en ze stoppen. Pas op want de deur gaat automatisch open. Taxi's zijn over het algemeen duur, maar ze kunnen handig zijn als je bijvoorbeeld laat in de avond reist of als je veel bagage hebt.

Wandelen:

Hoewel Tokyo een grote stad is, zijn sommige bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar, vooral in gebieden zoals Ginza, Asakusa en Harajuku. Wandelen kan een leuke manier zijn om de stad te verkennen en onderweg de lokale sfeer op te snuiven. Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt, want je zult waarschijnlijk veel moeten lopen.

Het is handig om een combinatie van deze vervoersmiddelen te gebruiken, afhankelijk van de afstanden en je persoonlijke voorkeuren. Het openbaar vervoer is over het algemeen de snelste en meest kostenefficiënte optie, maar taxi's kunnen handig zijn op bepaalde momenten. Plan je reisroutes van tevoren en gebruik apps zoals Google Maps om je te helpen bij het navigeren door het openbaar vervoer in Tokyo. Klik hier voor een speciaal kaartje met de metrolijnen in Maps. 

Op deze pagina's lees je meer Reisadvies voor Tokyo:


Je hebt gelezen over 3 dagen Tokyo. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >