Voorbereiding Tokyo: Jouw Ultieme Reisgids voor een Ongelooflijke Vakantie

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

In dit artikel laat ik je zien wat je voorbereiding Tokyo moet zijn. 15 praktische voorbereidingen die je niet mag missen.

Daarnaast wil ik je aanmoedigen om je volledig te laten onderdompelen in de cultuur en de nieuwe ervaringen te omarmen.

Het belang van voorbereiding voordat je naar Tokyo reist:

1. Visum Japan & Vaccinaties: Vanuit Nederland of België heb je voor een kort verblijf (tot 90 dagen) géén visum nodig om Japan als toerist te bezoeken. Bij aankomst in Japan krijgt men een tijdelijke bezoekersstatus ("Temporary Visitor") die toestaat om tot 90 dagen in het land te verblijven voor toeristische doeleinden, zakenreizen, of het bezoeken van vrienden/familie.

Bij aankomst in Japan moet je wel een ingevulde disembarkation card voor buitenlanders overhandigen. Deze krijg je aan boord van je vlucht naar Japan.

Disembarction-CardDe kaart die je moet invullen - vaak in het vliegtuig - iedere keer als je Japan binnenkomt.

Als je van plan bent om in Japan te werken, studeren, of voor een langer verblijf, dan heb je wel een geschikt visum nodig. In dat geval moet je je aanmelden bij de Japanse ambassade voor het juiste visum.

Zorg er altijd voor dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is vanaf de datum dat je in Japan aankomt.

Je hebt geen speciale vaccinaties nodig om Japan te bezoeken.

2. Accommodatie: Boek van tevoren accommodatie, vooral tijdens drukke periodes, om teleurstelling te voorkomen. Er zijn veel opties, van traditionele ryokans tot moderne hotels.

In mijn artikel over Hotels in Tokyo lees je over alle soorten accommodaties in Tokyo. Hierin adviseer ik je minimaal 1x in een traditionele Ryokan te slapen. Maar dit kan ook buiten de stad Tokyo – wellicht op je reis door Japan. Dat is namelijk net wat goedkoper.

Voorbereiding-Tokyo

3. Navigeren in de Stad: Tokyo is een van de grootste steden ter wereld, en zonder goede voorbereiding kun je gemakkelijk overweldigd raken. Door van tevoren te plannen welke wijken je wilt bezoeken, kun je efficiënter reizen en meer zien tijdens het verblijf.

Het is belangrijk om jezelf voor te bereiden welke bezienswaardigheden in Tokyo te bezoeken. In mijn artikel over de bezienswaardigheden lees je welke bezoeken men niet mag missen.

4. Taalbarrière: Hoewel veel Japanners steeds meer enige basiskennis van het Engels hebben, is de primaire taal Japans. Voorbereiding, zoals het leren van enkele basiszinnen of het downloaden van een vertaalapp, kan communicatie vergemakkelijken.

Bijvoorbeeld; hoe je om hulp kunt vragen, de weg kunt vragen, en hoe je dankbaarheid kunt tonen.

5. Culturele Etiquette: Japan heeft een rijke culturele geschiedenis met specifieke normen en gedragingen. Door je vooraf te verdiepen in deze etiquette, toon je respect voor de lokale bevolking en voorkom je onbedoelde beledigingen. In mijn artikel met Tokyo Tips lees je meer over de ‘ongeschreven’ regels die je moet weten voor een goede voorbereiding Tokyo.

ATM-7-Eleven

6. Geldzaken: Ik gebruik altijd de geldautomaat in de 7-Elevens of andere conveniënt winkels. Deze werkt altijd, zowel met je Nederlandse bankpas als geld opnemen met de creditcard. Er komt alleen YEN uit de automaat.

Het is raadzaam om altijd geldautomaten te zoeken die logo’s op de machine hebben van Visa, Mastercard, Plus of Maestro. Deze geldautomaten zijn meestal te vinden in luchthavens, treinstations, winkelcentra en supermarkten. Maar dus ook in de 7-Eleven of Lawson winkels.

Zorg ervoor dat je voldoende contant geld bij je hebt, omdat niet alle winkels en restaurants in Japan creditcards accepteren. Je kunt geld wisselen op de luchthaven of bij geldwisselkantoren in de stad.

7. Kleding: Over het algemeen verschilt de temperatuur in Tokyo niet veel met die van Belgie of Nederland. Neem luchtige, katoenen of linnen kleding mee voor de zomer. Vooral in de zomer van eind juni t/m eind augustus kan het broeierig warm zijn.

De hitte die afstraalt op al het beton en asfalt is soms ondoenlijk. Het lukt dan niet om lange tijd buiten te lopen zo warm is het dan. Tenminste als je het niet gewend hebt. Daarom heeft ook elk huishouden of winkel een airco.

Voor de lente en de herst zou ik een (fleece)trui, dunne jas of vest meenemen.

Voor de winter zijn truien en winterjassen nodig.

8. Reisverzekering: Het is verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten voordat je naar Japan gaat. Controleer of de verzekering medische kosten, verlies van bagage en andere onvoorziene gebeurtenissen dekt. De medische zorg in Japan is modern en staat op een hoog peil. 

9. Tijdsverschil: In Japan is het 8 uur later dan in Nederland. In onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het 7 uur later.

10. Aardbevingen: Tokyo ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is kans op aardbevingen. Lees mijn artikel over Aardbeving in Tokyo.

11. Elektriciteit: De voltage is 100 volt. De meeste laptops en USB-opladers van telefoons en dergelijke kunnen alle voorkomende voltages aan (Input 100-240V). Andere apparaten die je uit Nederland meeneemt, zoals haardrogers en scheerapparaten, kunnen dat vaak niet (Input 220-230/240V).

Stopcontact-A

Advies: Controleer voor je op reis gaat of de apparaten die je wilt meenemen, geschikt zijn voor het lokale voltage.

Stopcontacten hebben rechthoekige gaten en zijn niet-geaard (type A) of geaard (type B).

  • Je hebt een reisstekker voor de Verenigde Staten/Japan (type A of B) of een universele wereldstekker nodig. 
  • Let op: een reisstekker zet geen voltage om.
  • Een reisstekker of wereldstekker is onder meer verkrijgbaar in de ANWB-winkels of via Bol.com.
Stopcontact-B

De unieke mix van traditie en moderniteit in voorbereiding Tokyo

Tokyo-Dome

12. Architectuur: In Tokyo staan eeuwenoude tempels en heiligdommen naast hypermoderne wolkenkrabbers. Bijvoorbeeld, Asakusa biedt de historische Senso-ji tempel, terwijl Shibuya en Shinjuku voorbeelden zijn van moderne stadslandschappen.

13. Technologie: Japan staat bekend om zijn technologische vooruitgang, en Tokyo is het epicentrum hiervan. Van robotrestaurants tot high-tech toiletten, het contrast met traditionele ambachten en gebruiken is duidelijk zichtbaar.

14. Mode & Kunst: In wijken zoals Harajuku zien bezoekers een fusie van traditionele Japanse kledingstijlen met hedendaagse, soms avant-garde mode. Ook zijn er vele musea die zowel traditionele als moderne kunst tentoonstellen.

Tokyo-Food

15. Eten: Terwijl je traditionele Japanse keukens zoals sushi, tempura en ramen kunt proeven, biedt Tokyo ook een modern gastronomisch landschap met innovatieve fusiongerechten.

Zo zou ik zeker gaan eten in een authentiek tentje ergens in een wijk of misschien wel een tempura restaurant/café. Ook voor de meest verse sushi raad ik je aan om bij de Tsutjiki Market te gaan eten in een barretje.


Je hebt gelezen over Voorbereiding Tokyo. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.

Deze Artikelen zorgen voor nog meer voorbereiding:


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >