Wil je Tokyo Tips weten die gewone Toeristen niet doen? En Praktische informatie?

Beleef Tokyo op unieke wijze met een lokale gids! In slechts één dag ontdek je niet alleen jouw must-see locaties, maar ook verborgen schatten die alleen locals kennen. Met een deskundige gids aan je zijde, geniet je van insider tips of een top diner aanbeveling. Verrijk je reis; zie en ervaar meer van Tokyo. Boek nu je privé, op maat gemaakte tour

Voor Tokyo tips ben je hier op de juiste plek. Ik bedoel; tips en ervaringen die de gewone toeristen niet doen! Verborgen Tokyo. 

In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de belangrijkste Tips.

Tokyo bezoeken is één van de mooiste ervaringen ter wereld. Als je nieuwe dingen wilt zien, begin dan met inpakken! Een duizelingwekkende mix van traditioneel en ultramodern. Tokyo is anders dan waar je ooit bent geweest. De grootste stad van Japan staat vol met 24/7 energie.

Tips vervoer in Tokyo

Tokyo heeft een wereldberoemd transportsysteem. Er is een bovengronds, ondergronds en een bussysteem. Zodra je aankomt op het vliegveld kun je een oplaadbare reiskaart kopen. Je kunt er één kopen bij elke kaartautomaat en het werkt op bus en trein.

De plattegronden van het transportsysteem zijn meestal in het Engels, maar kunnen in het begin verwarrend zijn. Omdat het zo'n grote en uitgestrekte metropool is, lijkt Tokyo in het begin misschien een beetje intimiderend om te navigeren. De trein- en metrosystemen zijn echter de beste ter wereld. Het spoor is onmiskenbaar de beste manier om door Tokyo te verplaatsen.

Tokyo Tips!: Ik zou zeker aanraden om een draagbare wifi-apparaat te kopen voordat je de stad probeert te verkennen. Google Maps maakt het navigeren door het treinsysteem eenvoudig.

En wat over de Aardbevingen in Tokyo? Zijn deze er ook als ik in Tokyo ben? De grond trilt, draaierig en lantaarnpalen zwiepen. Aardbeving in Tokyo: Ik vertel in dit artikel antwoorden op je vragen.

Tokyo Tips Station en VervoerTokyo Tips. Drukte in de trein? Station en Vervoer

De belangrijkste spoorterminal in de stad is Tokyo Station, dat meer dan 3.000 treinen per dag ontvangt. Je zult waarschijnlijk merken dat je het vaakst op de JR Yamanote-lijn reist. De JR Yamanote-lijn wordt eenvoudigweg de "looplijn" genoemd vanwege de lus waarop deze door Tokyo loopt. Je kan makkelijk navigeren naar grote stedelijke knooppunten zoals Shinjuku, Shinagawa en Ueno. Koop vast je treinkaartje vanaf het vliegveld naar Tokyo Station.

Overvolle trein? Stap in! Toegegeven, overvolle treinen maken deel uit van het dagelijks leven in Japan. Dus omarm dit moderne facet van de Tokyo-cultuur, houd je tas voor je en knijp jezelf beleefd fijn in de wagon. Tenzij je een koffer hebt, stap dan niet in een overvolle trein. Dat zou onbeleefd zijn. Als je de drukte liever overslaat, vermijd dan het openbaar vervoer tijdens de spits en neem een ​​taxi.

Tokyo Tips Etiquette en regels

Etiquette over het vervoer in Japan is belangrijk, dus het is goed om een ​​idee te hebben van wat je kunt verwachten voordat je vertrekt.

De metro is een plek waar je zeker de normen wilt respecteren. Als je op reis bent, houdt de telefoon op stil en beantwoordt geen oproepen.

Als je gaat zitten, wees dan bereid om de zitplaats af te staan ​​aan jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en gehandicapten.

In Tokyo zijn deze beleefdheden niet alleen beleefd, ze zijn vaste regels. Vooraf is het een goede voorbereiding om een ANWB reisgids over Tokyo te kopen. 

Japanners rijden met hun auto en lopen aan de linkerkant. Op de trappen en roltrappen ga je dit vooral merken dat er altijd mensen aan de linkerkant staan. Ga met de stroom mee, zodat je het voetverkeer niet stoort.

Tokyo Tips etiquetteEtiquette is schoenen uit als je binnenkomt

Let op goed op het schoeisel dat je draagt. In traditionele restaurants, tempels en in hotelkamers wordt gevraagd de schoenen uit te doen bij binnenkomst.

Teenslippers zijn in Tokyo een grote no-go. Schoenen en sandalen met open tenen zijn ook ongebruikelijk. Dit komt omdat je er geen sokken mee kunt dragen.

Sokken zijn standaard in Japan. Zorg dat je niet op blote voeten loopt als de schoenen uit moeten. Ik vind dit zelf één van mijn belangrijkste Tokyo tips.

Je zult best wat Engelssprekende Japanners vinden in Tokyo, maar het hebben van een vertaal-app is erg handig. Het leren van een paar eenvoudige zinnen zal al gauw helpen. Japans is een interessante taal, dus probeer voordat je op reis gaat enkele sleutelzinnen onder de knie te krijgen.

Contant geld en je eigen afval opruimen in Tokyo

De makkelijkste geldautomaten die je kan vinden, zijn in de 7-Eleven-winkels of andere ‘convenience stores.’ Ze geven minimaal €100 uit (maar in Japanse yen). Met deze geldautomaten kan het contante geld opgenomen worden met een creditcard en Nederlandse Maestro betaalpassen, waaronder Visa-, Mastercard-, Maestro-, American Express. De geldautomaten hebben een Engels menu!

Openbare vuilnisbakken zijn ongelooflijk zeldzaam en zwerfvuil is nog ongebruikelijker. Japanners hebben er geen moeite mee om afval in hun tas te stoppen en net zo lang te bewaren tot ze thuiskomen om het weg te gooien.

Tokyo Tips!: Doe een zakje in de tas, zodat afval veilig opgeborgen kan worden totdat er een plek is om het in weg te gooien. Papieren zakdoekjes zijn andere zeldzaamheden. Dus neem hier ook wat van mee in de tas. Japanse vrouwen hebben dit ook altijd in hun tas(je).

Wat is de beste periode om Tokyo te bezoeken?

Tokyo Tips Sakura

Het beste seizoen om Tokyo te bezoeken is in de lente en de herfst. Lente vanwege de voor de hand liggende reden van de bloei van de Sakura of de kersenbloesem.

Wil je weten wat de beste plekken zijn om prachtige sakura bomen te zien in de hoofdstad van Japan? Ik laat de spots zien om de bloesem te ervaren, van minder druk tot de iconische! Lees mijn artikel: De mooiste plekjes voor bloesem in Tokyo >

Het is een spectaculair gezicht wanneer Tokyo bedekt is met roze bloemblaadjes. Er zijn zelfs festivals om dit te vieren. Omdat het een populair seizoen is, ga je meer toeristen tegenkomen en een duurdere reis ondervinden.

Net als het lenteseizoen is de herfst prachtig door het kleuren van de boombladeren. Het weer is meestal zacht en warm tot november.

Probeer het zomerseizoen te vermijden, om de simpele reden dat Tokyo de neiging heeft om erg heet te worden (soms temperaturen van boven de 40°C) en oncomfortabel vanwege de vochtigheid, wat niet ideaal is voor een stedentrip.

Goedkoop en wat kost het eten in Tokyo?

Tokyo Tips EtenUdon Noodle restaurants zijn er ook. HEERLIJK!

Bespaar geld door sobanoedels te eten; de lokale bevolking houdt van traditionele sobanoedels, omdat ze zowel lekker als goedkoop zijn. Een van de beste plekken voor heerlijke soba-noedels is Honmura An in Roppongi.

Er zijn veel goedkope plekken om uit eten te gaan in Tokyo, waarvan de meeste ramen of sobanoedels bieden.

De kosten voor zo’n noedel gerecht variëren van 300-1.250 JPY voor een enkel gerecht. Gemiddelde restaurants (denk aan driegangenmaaltijden) kosten ongeveer 2.800 JPY per persoon.

Sushi restaurants bieden sushi aan tussen de 150-800 JPY per stuk. Fastfood in Tokyo (denk aan McDonald's of KFC) kost ongeveer 750 JPY voor een menu.

Als je een klein budget hebt, kun je bij 7-Eleven, Family Mart en andere buurtwinkels ook tal van goedkope maaltijden en voorverpakte artikelen vinden - en zelfs de lokale bevolking eet ze op! Noedels, rijstballen, tofu en voorverpakte sushi zijn allemaal verkrijgbaar voor slechts een paar honderd yen.

Als je een krap budget hebt, is 7-Eleven je favoriete 'restaurant'. Daarnaast hebben supermarkten ook veel vaste maaltijden tegen vergelijkbare prijzen. Je kunt ook veel goedkope maaltijden vinden op de grote bus-/treinstations (zoals curry, ramen en donburi).

Het doen van boodschappen kost 4.500-6.500 JPY per week voor basisproducten zoals rijst, groenten en vis. Zorg ervoor dat je de producten goed wast. Japan gebruikt veel chemicaliën voor hun producten, omdat er niet veel bouwland in het land is moet het langer vers gehouden worden.

Feiten over Tokyo en de inwoners van de stad

Tokyo heeft een bevolking van ongeveer 13 tot 14 miljoen inwoners. Meer dan 10% van de bevolking van Japan woont in Tokyo, ondanks het feit dat het minder dan 1% van de totale oppervlakte van het land beslaat.

Het aantal buitenlandse inwoners van Tokyo bedraagt ​​minder dan een half miljoen mensen. Lees mijn artikel over de inwoners van Tokyo >

De Greater Tokyo Area, die bestaat uit Tokyo Metropolis en de naburige prefecturen Chiba, Kanagawa en Saitama, heeft een duizelingwekkende bevolking van meer dan 38 miljoen mensen. De thuisbasis van meer dan een kwart van de bevolking van Japan, het is 's werelds meest bevolkte grootstedelijke gebied.

naar Tokyo Tips

Ondanks de grote bevolking en de hoge bevolkingsdichtheid van Tokyo, heeft de stad veel plekken waar je rust en stilte kunt vinden. Een van de meest bekende parken zijn Ueno Park, Meiji Shrine, Asukayama Park en Shinjuku Gyoen Park.

Het plannen van een reis naar Tokyo is een spannend proces. Mijn belangrijke Tokyo tips kunnen ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Als je eenmaal de basis van reizen in Japan kent, kun je aan de slag met jouw reisschema.

Het belangrijkste hierin zijn wat mij betreft:Je hebt gelezen over mijn Tokyo Tips. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.

Meer artikelen met Tokyo Tips

Andere artikelen over Tokyo Tips:


SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF


Zit het weer in Tokyo mee? Als het helder is dan kun je vanaf Skytree Mt. Fuji en de hele stad Tokyo zien. Prachtig! Tickets kopen >