Wil je Tokyo Tips weten die gewone Toeristen niet doen? En Praktische informatie?

Voor Tokyo tips ben je hier op de juiste plek. Ik bedoel; tips en ervaringen die de gewone toeristen niet doen! Verborgen Tokyo. 

In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de belangrijkste Tips.

Een bezoek aan Tokyo is een van de mooiste ervaringen ter wereld. Als je nieuwe dingen wilt zien die je nooit hebt mogen ervaren, begin dan met inpakken! Een duizelingwekkende mix van traditioneel en ultramodern, Tokyo is anders dan waar je ooit bent geweest. De grootste stad van Japan staat vol met 24/7 energie.

Tips vervoer in Tokyo

Activiteiten in Tokyo

Eerst even dit... De nummer 1 top attractie in Tokyo is het Nationaal Museum voor Moderne Kunst Tokyo. 

Begrijp de snelle evolutie die Japan heeft meegemaakt aan de hand van cultuur en kunststromingen. Koop Tickets voor Nationaal Museum voor Moderne Kunst Tokyo

Tokyo is een grote stad en een rondleiding is een tijdbesparende manier om de hoogtepunten te zien en om meer te weten te komen over wat je ziedt. 

Voor een beetje van alles; privé rondleiding in Tokyo verborgen juwelen en hoogtepunten een geweldige optie. Dit is een 8 uur durende tour of in te korten als je zelf wilt. Het gaat langs topattracties van de stad, waaronder Asakusa en Ueno.

Tokyo heeft een wereldberoemd transportsysteem. Er is een bovengronds, ondergronds en een bussysteem. Zodra je aankomt op het vliegveld kun je een oplaadbare reiskaart kopen. Je kunt er één kopen bij elke kaartautomaat en het werkt op bus en trein.

De plattegronden van het transportsysteem zijn meestal in het Engels, maar kunnen in het begin verwarrend zijn. Omdat het zo'n grote en uitgestrekte metropool is, lijkt Tokyo in het begin misschien een beetje intimiderend om te navigeren. De trein- en metrosystemen behoren echter tot de beste ter wereld. Het spoor is onmiskenbaar de beste manier om door Tokyo te verplaatsen.

Tokyo Tips!: Ik zou zeker aanraden om je draagbare wifi-apparaat te kopen voordat je de stad probeert te verkennen. Google Maps maakt het navigeren door het treinsysteem eenvoudig.

Tokyo Tips Station en VervoerTokyo Tips. Drukte in de trein? Station en Vervoer

De belangrijkste spoorterminal in de stad is Tokyo Station, dat meer dan 3.000 treinen per dag ontvangt. Je zult waarschijnlijk merken dat je het vaakst op de JR Yamanote-lijn reist. De JR Yamanote-lijn wordt eenvoudigweg de "looplijn" genoemd vanwege de manier waarop deze door Tokyo loopt, en je kan makkelijk naar grote stedelijke knooppunten zoals Shinjuku, Shinagawa en Ueno.

Overvolle trein? Stap op! Toegegeven, overvolle treinen maken deel uit van het dagelijks leven in Japan. Dus omarm dit moderne facet van de Tokyo-cultuur, houd je tas voor je en knijp jezelf beleefd in de wagon. Tenzij je een koffer hebt, stap dan niet in een overvolle trein. Dat zou onbeleefd zijn. Als je de drukte liever overslaat, vermijd dan het openbaar vervoer tijdens de spits en neem een ​​taxi.

Tokyo Tips Etiquette en regels

Etiquette over het vervoer in Japan is belangrijk, dus het is goed om een ​​idee te hebben van wat je kunt verwachten voordat je vertrekt.

De metro is een plek waar je zeker de normen wilt respecteren. Als je op reis bent, houdt de telefoon op stil en beantwoordt geen oproepen.

Als je gaat zitten, wees dan bereid om de zitplaats af te staan ​​aan jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en gehandicapten.

In Tokyo zijn deze beleefdheden niet alleen beleefd, ze zijn eigenlijk vaste regels. Vooraf is het een mooie voorbereiding om een ANWB reisgids over Tokyo te kopen. 

Japanners rijden en lopen aan de linkerkant. Op de trappen en roltrappen ga je dit vooral merken dat er altijd mensen aan de linkerkant staan. Ga met de stroom mee, zodat je het voetverkeer niet stoort.

Tokyo Tips etiquetteEtiquette is schoenen uit als je binnenkomt

Let op goed op het schoeisel dat je draagt. In traditionele restaurants, tempels en in hotelkamers wordt gevraagd de schoenen uit te doen bij binnenkomst.

Teenslippers zijn in Tokyo een grote no-go. Schoenen en sandalen met open tenen zijn ook ongebruikelijk. Dit komt omdat je er geen sokken mee kunt dragen.

Sokken zijn standaard in Japan, dus je zult niet blootsvoets zijn als je ergens heen gaat en je schoenen moet uittrekken. Ik vind dit zelf één van mijn belangrijkste Tokyo tips.

Je zult best wat Engelssprekende Japanners vinden in Tokyo, maar het hebben van een vertaal-app is nog erg handig. Hoe verder je bent van belangrijke knooppunten of bezienswaardigheden, hoe groter de kans dat de vertaalhulp nodig is. Het leren van een paar eenvoudige zinnen zal je gauw op weg helpen. Japans is echt een interessante taal, dus probeer voordat je op reis gaat enkele sleutelzinnen onder de knie te krijgen.

Contant geld en je eigen afval opruimen in Tokyo

De makkelijkste geldautomaten die je zult vinden, zijn in de 7-Eleven-winkels of andere ‘convenience stores.’ Ze geven minimaal €100 uit (maar in Japanse yen). Met deze geldautomaten kunt je contant geld opnemen met creditcards en Nederlandse Maestro betaalpassen die buiten Japan zijn uitgegeven, waaronder Visa-, Mastercard-, Maestro-, American Express en ze bieden een Engels menu!

Openbare vuilnisbakken zijn ongelooflijk zeldzaam en zwerfvuil is nog ongebruikelijker. Japanners hebben er geen moeite mee om afval in hun tas te stoppen en net zo lang te bewaren tot ze thuiskomen om het weg te gooien.

Tokyo Tips!: Doe een zakje in je tas, zodat je afval veilig kunt opbergen tot je een plek vindt om het weg te gooien. Papieren zakdoekjes zijn andere zeldzaamheden. Dus neem hier ook wat van mee in je tas. Japanse vrouwen hebben dit ook altijd in hun tas(je).

Wat is de beste periode om Tokyo te bezoeken?

Tokyo Tips Sakura

Het beste seizoen om Tokyo te bezoeken is in de lente en de herfst. Lente vanwege de voor de hand liggende reden van de bloei van de Sakura of kersenbloesem.

Het is een spectaculair gezicht wanneer Tokyo bedekt is met roze bloemblaadjes. Er zijn zelfs festivals om dit te vieren. Omdat het een populair seizoen is, ga je zeker meer toeristen tegenkomen en een duurdere reis hebben.

Net als het lenteseizoen is de herfst prachtig door het kleuren van de boombladeren. Het weer is meestal zacht en warm tot november.

Probeer het zomerseizoen te vermijden, om de simpele reden dat Tokyo de neiging heeft om erg heet te worden (soms temperaturen van 40°C) en oncomfortabel vanwege de vochtigheid, wat niet ideaal is voor een stedentrip.

Goedkoop en wat kost het eten in Tokyo?

Tokyo Tips EtenUdon Noodle restaurants zijn er ook. HEERLIJK!

Bespaar geld door sobanoedels te eten; de lokale bevolking houdt van traditionele sobanoedels, omdat ze zowel lekker als goedkoop zijn. Een van de beste plekken voor heerlijke soba-noedels is Honmura An in Roppongi.

Eten – Er zijn veel goedkope plekken om uit eten te gaan in Tokyo, waarvan de meeste ramen of sobanoedels bieden.

De kosten voor zo’n noedel gerecht variëren van 300-1.250 JPY voor een enkel gerecht. Gemiddelde restaurants (denk aan driegangenmaaltijden) kosten ongeveer 2.800 JPY per persoon.

Sushi restaurants bieden sushi aan tussen de 150-800 JPY per stuk. Fastfood in Tokyo (denk aan McDonald's of KFC) kost ongeveer 750 JPY voor een menu.

Als je een klein budget hebt, kun je bij 7-Eleven, Family Mart en andere buurtwinkels ook tal van goedkope maaltijden en voorverpakte artikelen vinden - en zelfs de lokale bevolking eet ze op! Noedels, rijstballen, tofu en voorverpakte sushi zijn allemaal verkrijgbaar voor slechts een paar honderd yen. Als je een krap budget hebt, is 7-Eleven je favoriete 'restaurant'. Daarnaast hebben supermarkten ook veel vaste maaltijden tegen vergelijkbare prijzen. Je kunt ook veel goedkope maaltijden vinden op de grote bus-/treinstations (zoals curry, ramen en donburi).

Het doen van boodschappen kost 4.500-6.500 JPY per week voor basisproducten zoals rijst, groenten en vis. Zorg ervoor dat je de producten goed wast. Japan gebruikt veel chemicaliën voor hun producten, omdat er niet veel bouwland in het land is moet het langer vers gehouden worden.

Feiten over Tokyo en de inwoners van de stad

Tokyo heeft een bevolking van ongeveer 13,5 miljoen mensen. Meer dan 10% van de bevolking van Japan woont in Tokyo, ondanks het feit dat het minder dan 1% van de totale oppervlakte van het land beslaat.

Het is de dichtstbevolkte en ook meest dichtbevolkte prefectuur van alle 47 prefecturen van Japan. Vanwege het aantal mensen dat naar Tokyo pendelt voor werk en school, kan de stad zelfs met nog eens 2,5 miljoen mensen toenemen.

Het aantal buitenlandse inwoners van Tokyo bedraagt ​​iets minder dan een half miljoen mensen.

De Greater Tokyo Area, die bestaat uit Tokyo Metropolis en de naburige prefecturen Chiba, Kanagawa en Saitama, heeft een duizelingwekkende bevolking van meer dan 38 miljoen mensen. De thuisbasis van meer dan een kwart van de bevolking van Japan, het is 's werelds meest bevolkte grootstedelijke gebied. Het is eigenlijk 1,5 keer meer bevolkt dan het op een na grootste stedelijke gebied ter wereld, Seoul.

naar Tokyo Tips

Ondanks de grote bevolking en de hoge bevolkingsdichtheid van Tokyo, heeft de stad veel plekken waar je wat rust en stilte kunt vinden. De belangrijkste daarvan zijn parken en groene ruimten waar zowel de lokale bevolking als toeristen naartoe kunnen gaan om te ontspannen en te genieten van wat tijd in de buitenlucht. Een van de meest bekende parken zijn Ueno Park, Meiji Shrine, Asukayama Park en Shinjuku Gyoen Park.

Het plannen van een reis naar Tokio is een spannend proces en enkele belangrijke Tokyo tips kunnen ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Als je eenmaal de basis van reizen in Japan kent, inclusief hoe je je met de trein kunt verplaatsen en hoe de etiquette werkt, kun je aan de slag met het maken van een reisschema. Plan de bezienswaardigheden en attracties die in Tokyo zijn.Je hebt gelezen over mijn Tokyo Tips. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Tokyo en ontvang nog meer informatie over deze veelzijdige stad.

Andere artikelen over Tokyo Tips:

  • Wil je Tokyo Tips weten die gewone Toeristen niet doen?
  • Wat en waar zijn de inwoners van Tokyo?
  • Bloesem in Tokyo ervaren
  • Waarom een Aardbeving Tokyo niet leuk is
  • Wat zijn de feiten over Tokyo?
  • De kosten van eten in Tokyo
  • Waarom zijn er zoveel verschillende huizen in Tokyo?
  • Ik wil alleen nog maar naar 7 eleven in Tokyo

Vraagje?

Heb je net de pagina gelezen en heb je een vraag of feedback? Laat een berichtje achter in het veld hier beneden.